Italien har fått en smakstart på VM 2023.
Mot Argentina blev det seger - och nu står man på samma poäng som Sverige.

Se målet i spelaren ovan.

En "gruppfinal" väntar redan i nästa omgång för Sverige.

Blågult besegrade som bekant Sydafrika med 2-1 i VM-premiären, och under måndagsmorgonen tog Italien rygg då man premiärvann mot Argentina. Men det var en seger som satt långt inne.

Italien öppnade piggt och tidigt i matchen var Arianna Caruso nära att göra 1-0. Juventus-mittfältaren fick bollen på vänsterkanten, vek inåt i planen och placerade in bollen vid bortre stolpen - men målet dömdes bort för offside.

I slutet av första halvlek fick italienskorna ytterligare ett mål bortdömt för offside. Den gången var det Valentina Giacinti som förvaltade ett friläge, men som också var på fel sida linjen dessförinnan.

- Återigen ett bra avslut som inte kommer att räknas. Argentinas fyrbackslinje har varit välorganiserade, sa Lucy Ward i ITV.

Det dröjde till slutminuterna innan avgörandet kom.

I 87:e minuten nådde nyss inbytta Cristiana Girelli högst på ett inlägg och nickade in 1-0 till Italien, följt av vilda glädjescener.

- Girelli behövde bara fyra minuter på sig. Det är vad målskyttar gör och jag tror inte att hon startar på bänken i nästa match, sa Lucy Ward i ITV.

Eniola Aluko i samma sändning:

- Girelli kom in och bevisade sig. Hon såg nästan arg ut över att sitt på bänken. En viktig seger för Italien i en väldigt svår grupp, sa förra England-forwarden.

Gruppmötet mellan Sverige och Italien spelas på lördag.

Italien: Durante - Di Guglielmo, Linari, Boattin, Salvai - Giugliano, Bonansea, Beccari, Dragoni, Caruso - Giacinti.

Argentina: Correa - Stabile, Cometti, Braun, Mayorga - Nunez, Falfan, Bonsegundo, Benitez, Banini - Larroquette.