Filippinerna har skrivit historia.
Mot Nya Zeeland kom nationens första VM-seger någonsin.
- Ett underbart ögonblick, sa expert Emma Byrne i ITV.

Se Sarina Boldens historiska mål i spelaren ovan.

I premiären spelade Filippinerna sin första VM-match någonsin, men då blev det förlust. När man under måndagsförmiddagen ställdes mot värdnationen Nya Zeeland i andra gruppspelsmatchen kom första segern - efter en jätteskräll.

Och detta efter en rivstart, med ett tidigt ledningsmål som belöning.

I 24:e minuten nådde nämligen Sarina Bolden högst på ett inlägg och nickade in 1-0 till Filippinerna, vilket var nationens första mål i VM-sammanhang någonsin. En fullträff som följdes av vilda glädjescener på planen.

- Det här är ett underbart ögonblick för Filippinerna! Vilket mål av Sarina Bolden. Man kan se vad det betyder för dem, sa förre Irland-målvakten Emma Byrne i ITV.

I andra halvlek skapade Nya Zeeland tryck i sin jakt på ett kvitteringsmål. Jacqui Hand hade först ett skott i stolpen, innan hon en stund senare fick ett mål bortdömt för offside efter VAR-granskning.

- Nya Zeeland spelar mycket bättre nu, konstaterade Byrne.

Trots en slutforcering kom inte Nya Zeeland mycket närmare än så. Mycket på grund av Filippinernas målvakt Olivia McDaniel, som på tilläggstid stod för en jätteräddning.

- Helt otroligt. Det där är turneringens räddning så här långt! utbrast Byrne i ITV.

Filippinerna höll sederma undan, vann matchen med 1-0 och säkrade sin första VM-seger. Efter slutsignal utbröt ett vilt firande på innerplan.

"En mycket stor skräll", skriver New York Times-journalisten Tariq Panja på Twitter.

Resultatet betyder att både Nya Zeeland och Filippinerna står på tre inspelade poäng efter två gruppspelsmatcher.