Sydafrika är klart för en historisk åttondelsfinal.
På tilläggstid tog man ledningen mot Italien - och snuvade de på slutspel.
Matchen slutade 3-2.

Se Italiens självmål i spelaren ovan.

Italien ställdes mot Sydafrika i den sista gruppspelsmatchen i VM. Givet att Sverige vann mot Argentina hade Italien ett bekvämt utgångsläge. Vid vinst eller oavgjort var en plats i åttondelsfinalen säkrad.

Arianna Caruso satte 1-0 på straff redan efter elva minuter, en drömstart för Italien som såg åttondelsfinalen närma sig. Men Sydafrika var inte ofarligt.

Robyn Moodaly hade en träff i stolpen som hade kunnat gå in eftersom Italiens målvakt Francesca Durante stod fel i målet.

Man lyckades få undan bollen, men strax efter var ledningen som bortblåst. Från ingenstans vände Italiens VM-debutant Benedetta Orsi hem och skickade iväg en hård passning som Francesca Durante inte var beredd på. Självmål var ett faktum och ledningen som bortblåst.

Det kunde bli dyrt för Italien när Sydafrika i den andra halvleken tog ledningen genom Hildah Tholakele Magaia. Men ledningen stod sig inte länge. Italiens inbytte Cristiana Girelli såg till att hålla drömmen om åttondelsfinal vid liv.

Men på tilläggstid slocknade allt för Italien. Sydafrikas Thembi Kgatlana tillsammans med Hildah Tholakele Magaia spelade in 3-2 i den 92:a matchminuten. Därmed var Italiens VM-resa slut.

Det är första gången någonsin som Sydafrika når slutspel i ett värlsmästerskap - och andra gången de deltar i VM. Segern mot Italien blev dessutom nationens allra första VM-vinst.

Sydafrika: Swart - Ramalepe, Matlou, Dhlamini, Mbane - Gamede, Magaia, Motlhalo, Seoposenwe, Moodaly - Kgatlana

Italien: Durante - Orsi, Di Guglielmo, Linari, Boattin - Giugliano, Bonansea, Beccari, Dragoni, Caruso - Giacinti