VM 2023 (dam)

Japan har fått en drömstart på VM.
Det blev en 5-0-kross mot Zambia i första matchen.

Det blev en ensidig historia mellan Zambia och Japan.

Strax före halvtid tog sig Japans Hinata Miyazawa in i straffområdet och kunde trycka in 1-0 efter ett inspel.

I den andra halvleken hade Japan en boll i nät tidigt. Mina Tanaka vände och vred i straffområdet och skickade sedan in ett avslut i mål - men fullträffen dömdes bort på grund av offside.

Tanaka, som också hade ett bortdömt mål i den första halvleken, fick till slut jubla. I den 55:e matchminuten skickade hon in 2-0.

Efter timmens spel gjorde Miyazawa sitt andra för dagen och med 20 minuter kvar att spela noterades Juin Endo för ett mål.

På tilläggstid fastställdes slutresultatet. Zambias målvakt Catherine Musonda fällde en motståndarspelare i straffområdet och fick syna det röda kortet. Riko Ueki träffade först ribban, men straffen fick slås om då den inbytta målvakten Eunice Sakala lämnade mållinjen för tidigt. Ueki gjorde inga misstag på andra försöket och skickade in 5-0.

Japan ställs mot Costa Rica härnäst och Zambia möter Spanien.