Kina besegrade Haiti - trots rött kort

VM 2023 (dam)

Kina besegrade Haiti.
Detta trots att man drabbades av ett rött kort i den första halvleken.

Kina förde spelet under stora delar av den första halvleken, men efter 29 minuters spel satte Zhang Rui in en vårdslös tackling.

Sträckt ben och dobbarna in i knät på Sherly Jeudy och efter en VAR-bedömning var det röda kortet ett faktum. Zhang sågades i brittisk media för sin tackling.

- Vilken dum, dum tackling. Jag tror att Zhang rui vet att det där var en farlig tackling, sade Emma Byrne, tidigare irländsk landslagsmålvakt.

Men Kina skulle trots det röda kortet, ta ledningen i matchen. Wang Shuang var säkerheten själv från elva meter.

I matchens slutskede var det stor irritation i Haitis ledning när man först blev nekad en straff av VAR, och sedan menade man på att man skulle ha straff i den 100:a minuten också. Haiti fick ingen straff och Kina vann matchen med 1-0.

Kina: Zhu - Mengwen, Wang, Yao, Qiaozhu - Yao, Zhang, Yang, Zhang - Wu, Lou.

Haiti: Theus - Frere Petit, Mathurin, Joseph, Louis - Jeudy, Moryl, Pierre-Louis - Louis, Borgella, Mondesir.