Norge är utslaget ur VM.
Detta efter dubbla försvarssmisstag mot Japan.
- Fruktansvärt norskt försvarsspel, kommenterade Christian Nilssen i NRK.

Se Japans 2-1-mål i spelaren ovan.

Japan tog ledningen efter att Ingrid Engen fått en olycklig touch på ett inlägg och norska styrde bollen i eget mål.

Men svaret skulle komma snabbt därefter, Bøe Risa tog sig runt längs kanten och hittade in till Guro Reiten som nickade in kvitteringen fem minuter efter Engens självmål.

Andra halvlek inleddes på liknande sätt som den första, japansk dominans och ett försvarsmisstag i Norge som ledde till mål. Bøe Risa misslyckades totalt med en passning i eget strafforåde, Risa Shimizu snodde bollen och satte dit ledningsmålet.

I norsk media sågades försvarsspelet:

Japan vann matchen med 3-1 efter att Hinata Miyazawa satte dit 3-1-målet och gick upp i skytteligaledning i ensam majestät.

För Japan väntar nu segraren mellan USA och Sverige.

Japan: Yamashita - Takahashi, Kumagai, Minami - Shimizu, Nagano, Hasegawa, Endo - Fujino, Tanaka, Miyazawa.

Norge: Mikalsen - Bjelde, Mjelde, Harviken, Hansen - Engen, Risa, Reiten - Hansen, Haug, Haavi