Se Brasiliens första mål i turneringen i spelaren ovan.

Det blev Frankrike och Jamaica som tog sig vidare från grupp F.

Om Frankrike besegrade Panama var åttondelsfinalen ett faktum. Därefter gjorde Brasilien och Jamaica upp om den sista slutspelsplatsen.

Brasilien, som är rankad åtta på Fifas världsranking, fick inte hål på Jamaica i den sista och avgörande gruppspelsmatchen. Det innebär alltså att nationen, som leds av svenska Pia Sundhage, missar slutspel.

Första halvlek förblev mållös. Jamiaca fick försvarsspelet att fungera samtidigt som Brasilien inte kom loss ordentligt. Så skulle det se ut även i den andra halvleken.

Drygt åttio minuter hade passerat när Jamiacas Khadija Shaw kom till ett avslut som hade kunnat bli farligt. Men det gav ingen utdelning och ställningen var alltjämt 0-0.

Efter 81 minuter gjorde Sundhage ett byte. Brasiliens stora stjärna, Marta, klev av planen.

Brasilien var väl medvetna om att de var tvungna att göra mål för att ta sig vidare. Man fick till flera anfall i den andra halvleken, men Jamaica stod stadigt i försvarsspelet.

Nu kritiseras den svenska förbundskaptenen.

"Väldigt dåligt av Pia idag. En ledare som inte gör tydligt hur fruktansvärt ett gruppspelsutträde är", skriver Globo-journalisten Thales Machado på X.

Jamaica är rankade på plats 43 i världen. VM 2023 är nationens andra någonsin och man har aldrig tidigare nått slutspel.

I matchen mellan Frankrike och Panama var Frankrike illa ute i inledningen av matchen. Panama tog nämligen ledningen redan efter två minuter. Det var Marta Cox som stod för målet, som blev Panamas första VM-mål någonsin. Men det tidiga målet räckte inte när Frankrike vaknade. Matchen slutade 5-3.