VM 2023 (dam)

Här är nästa jätteskräll i VM.
Stornationen, Tyskland är utslaget.

Tyskland, som behövde vinna, eller få hjälp av Colombia för att säkra avancemang fick en mardrömsstart i ödesmötet.

So-Hyun Cho frispelades och kunde kyligt sätta dit 1-0 efter sex minuters spel. Men Tysklands svar skulle komma genom Alexandra Popp som nickade in kvitteringen i den 42:a minuten.

I paralell-matchen så tog Marocko ledningen mot Colombia och så länge Marocko ledde den matchen krävdes seger för Tyskland.

Under den andra halvleken låg man på i stora stunder för ett segermål, Alexandra Popp fick ett mål bortdömt för offside och Tyskland fick inte hål på Sydkorea under den andra halvleken.

Samtidigt kunde Marocko hålla undan för sin ledning mot Colombia och Tysklands 1-1 räckte inte, stornationen är därmed utslaget redan i gruppspelet för första gången i ett VM.

Marocko och Colombia går därmed vidare från grupp H.

Tyskland ändrade till matchen mot Sydkorea från att starta Popp ensam på topp till att starta både med Schuller och Popp längst fram, ett beslut som ifrågasätts i tysk media efter förlusten.

"Bytet av spelsystem slog tillbaka helt, det var vilset längst bak efter skräckstarten", skriver Bild.

Tyskland: Frohms - Huth, Hendrich, Hegering, Hager - Däbritz, Oberdorf - Brand, Popp, Buhl - Schuller.

Sydkorea: Kim - Choo, Kim, Young ju, Shim, Jang - Cho, Ji, Chun, Phair, Choe.