USA räddade poäng - efter Roords ledningsmål

VM 2023 (dam)

USA tvingades hantera ett underläge i VM för första gången på tolv år.
Då klev Lindsey Horan fram och räddade stornationen från förlust.

Se 1-1-målet i spelaren ovan.

Jill Roord tog emot med vänster fot, lade till rätta och hittade det bortre hörnet fram till 1-0 Nederländerna mot USA.

Målet efter 17 minuter innebar, utöver det uppenbara, att USA hamnade i underläge i en VM-match för första gången på tolv år.

Men USA skulle resa sig i den andra halvleken och komma tillbaka, med knappa halvtimmen kvar att spela kvitterade Lindsey Horan när hon nådde högst på en hörna. Bara minuter innan hörnan hade Horan och Daniëlle van de Donk rykt ihop i en av många dueller klubbkamraterna emellan.

Duon spelar i vardags tillsammans i franska storklubben, Lyon. I natt var det tydligt att duon var fiender.

Men Lyon-duon fick dela på poängen. 1-1 blev slutresultatet och USA toppar gruppen inför den sista gruppspelsomgången.

USA: Naeher - Fox, Ertz, Girma, Dunn - Sullivan, Demelo, Horan - Rodman, Morgan, Smith

Nederländerna: Van Domselaar - Pelova, Spitse, van der Gragt, Janssen, Brugts - Roord, Groenen, van de Donk - Snoeijs, Martens.