Vangsgaard stor hjälte för Danmark - hoppade in och avgjorde

VM 2023 (dam)

Danmark besegrade Kina.
Inhoppande Amalie Vangsgaard satte matchens enda mål på tilläggstid.

Segern mot Kina satt långt inne. Danmarks Amalie Vangsgaard hoppade in och gjorde matchens enda mål. Vilda glädjescener utspelade sig efter slutsignal och de till dagen rödklädda danskorna kunde fira sin första trepoängare.

Det var en händelserik match.

I den 52:a minuten fick Danmarks Josefine Hasbo ett gyllene läge att näta. Hon höll sig framme på Nicoline Sørensen inspel - men 21-åringen missade ett helt öppet mål. Nicken gick över.

- Vilken miss, sade BBC-experten Rachel Brown-Finnis.

Både Kinas målvakt Huan Xu och Danmarks dito Lene Christensen stod för stabila insatser mellan stolparna.

- Det är bra målvaktsspel från båda sidorna, sade BBC-experten Rachel Brown-Finnis.

I den 74:e minuten var det oerhört nära ett självmål av Kina. Wang Shuang nådde högst på ett inlägg i egen box och var på väg att nicka in bollen i eget mål.

- Jag tror att hon glömde att hon spelade i försvaret, sade Rachel Brown-Finnis.

Till slut spräcktes målnollan.

Den damallsvenska bekantingen Amalie Vangsgaard hoppade in i den 85:e minuten och fem minuter senare visade hon upp sin mäktiga spänst och nickade in 1-0 för Danmark.

- En underbar nick, sade Rachel Brown-Finnis.

Det blev också slutresultatet. Vangsgaard spelade för Linköping mellan 2021 och 2022, men tillhör numera Paris Saint-Germain.

Danmark: Christensen - Sevecke, Pedersen, Boye, Veje - Holmgaard, Hasbo, Kuhl - Thomsen, Harder, Sørensen.

Kina: Xu - Mengwen, Wang, Yao, Qiaozhu - Xin Zhang, Rui Zhang, Yang, Linyan Zhang - Wu, Lou.