Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berglund: "Lider med Seger som inte fick vara med"

Women's Champions League

BARCELONA. 28 720.
En publiksiffra damallsvenskan aldrig har sett.
- Jag lider med spelare som Seger som inte fick vara med, säger Emma Berglund efter matchen.  

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett inslag om Rosengårds i Europaspelet i spelaren ovan.

Det var innan EM i somras som det svenska damlandslaget slog publikrekord hemma på Friends Arena. Publiksiffran landade på 33 218. Det var också tredje gången svensk landslagsfotboll på damsidan sett fler än 20 000 åskådare på läktarna.  

I damallsvenskan ligger publikrekordet på 18 537.  

Och när FC Rosengård föll mot Barcelona på Camp Nou i årets sista match var det 28 720 åskådare på läktaren. Det hade varit den nästbästa publiksiffran för damlandslaget, men för Barcelona är det vardag och nu fick Rosengård vara med.  

- Det var en fantastisk inramning. Det är helt otroligt, på uppvärmningen kändes det inte som att det var så mycket men sen möttes man av det fantastiska stödet. Det är något man kommer ta med sig, men matchen blir jobbig att tänka på, säger Olivia Schough till Fotbollskanalen.  

Annons

Fridolina Rolfö var nöjd med publikstödet, trots att hon sedan tidigare är van vid att Barcasupportrarna kan fylla hela arenan.  

- Trots att det är mindre människor är de högljudda och man uppskattar verkligen stämningen även om den inte är fylld. Fantastisk inramning trots att det inte var fullsatt, säger hon och fortsätter:  

- Det var en fantastisk stämning och kul att få spela mot FC Rosengård på Camp Nou med en fin inramning.  

Emma Berglund:  

- Det var jättehäftigt. På uppvärmningen kändes det inte som att det var jättemånga men sedan jäklar trycktes de in och då var det bara att gå ut och njuta. Sen lider jag med en spelare som Seger som inte fick vara med, för man vet aldrig om man får chansen igen. Det pratas om att jag var nostalgisk igår och det kan jag känna mer nu än innan.  

Annons

Berglund beskrev uppgiften mot Barcelona som ett svårt matteprov som man inte fick godkänt på, men menar att det kommer att vara en lärdom för de yngre spelarna.  

- Oavsett resultat kommer det att vara en lärdom att känna att jag har varit här och jag har gjort det. Man kanske inte tänker på hur man gjort det, men det kommer att vara viktigt att tänka att ’fan så här bra vill jag också vara’ eller ’det här vill vi inte up

Publicerad 2022-12-22 kl 07:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto