FEM SPANINGAR: "45 starka minuter räckte inte för Rosengård mot Bayern"

Women's Champions League

MALMÖ. FC Rosengård åkte på sin femte förlust i Women’s Champions League, efter 0-4 hemma mot FC Bayern München.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

En stark halvlek räckte inte
FC Bayern skapade tillräckligt i chansväg för att lämna första halvlek med en 1-0-ledning, men den satt hårt inne. FC Rosengård gjorde sin bästa halvlek sedan mötet i Tyskland (1-2) och kunde mycket väl fått in ett mål också. Loreta Kullashi hittade ytan mellan Bayerns försvar och mittfält flera gånger, Mia Persson styrde på mittfältet och Jessica Wik stängde till på sin vänsterkant. Skånelaget spelade med ett helt annat självförtroende än mot Benfica och stundtals hade den tyska giganten svårt att komma åt bollen. Att Bayern lyckades göra sitt mål på hörna mot slutet av halvleken kändes snöpligt för Rosengård.

Berglunds stora betydelse för Rosengård
Ledargestalten Emma Berglund skadades i slutet av oktober och missade tre raka Champions League-matcher. I kväll märktes det hur mycket hon saknats i försvaret. Rosengård stod för kollektivt stark försvarsinsats i den första halvleken. Andra orsaker låg bakom lagets ras efter pausen.

Misstag straffade Rosengård igen

Att den svenska mästaren genomgående straffats för sina misstag har varit genomgående under gruppspelet. Vid det första målet i kväll var det tafatta ingripanden från backlinje och målvakt som orsakade hörnan. Reservmålvakten Angel Mukasa misstajmade sedan ett inlägg vid 0-2-målet och matchen stängdes sedan Persson drällt med bollen och låtit Georgia Stanway få öppen gata och göra 3-0 med dryga kvarten kvar. 4-0-målet från Julia Landenberger var en läckerbit desto svårare att försvara sig mot.

Allt talar för att de förblir en nollpoängare
I nuläget är det Rosengård och två andra lag som inte tagit poäng i Champions League. Och inte mycket pekar på att de tar några heller, med tanke på att Barcelona väntar i gruppavslutningen på Camp Nou. Rosengård gav FC Bayern en match i kväll, men det blir mer uppenbart för varje vecka som går att de lider av att den svenska säsongen tog slut för över en månad sedan.

Bayern är en möjlig slutvinnare
FC Bayern tog en riktig skalp förra veckan när de besegrade just Barcelona. På Malmö IP nötte de ner kvällens motståndare efter att ha bränt ett par lägen inledningsvis, och visade en större effektivitet i andra halvlek. Det kunde slutat med siffror större än 4-0. Bayern lär inte vinna gruppen med tanke på Barcelonas överlägsna målskillnad. Men de seglar helt klart upp som en av favoriterna till slutsegern i turneringen.