Ny förlust för Rosengård i Champions League - rasade ihop mot Bayern München

Women's Champions League

MALMÖ. En bra första halvlek mot FC Bayern München räckte inte.
FC Rosengård kollapsade efter pausen och den tyska giganten vann med 4-0 i den näst sista gruppspelsmatchen i Women's Champions League.
- Man kan inte bjuda de här topplagen på chanser - för då smäller det direkt, säger Rosengård-kuggen Mimmi Larsson.

FC Rosengård jagade den första CL-poängen och gjorde fem förändringar sedan 1-3-förlusten mot Benfica, där Angel Mukasa ersatte den huvudskadade målvakten Teagan Micah. I försvaret gick Ria Öling före Athinna Persson medan Emma Berglund var tillbaka och spelade istället för Fiona Brown. På mittfältet inledde Bea Sprung och Olivia Møller Holdt istället för Frederikke Thøgersen och Sofie Bredgaard. Hos grupptvåan FC Bayern startade den tidigare Rosengårdspelaren Glodis Viggosdottir i backlinjen.

Gästerna skapade en bra möjlighet i den sjunde minuten när Sydney Lohmann stod  omarkerad i straffområdet, men avslutet gick rakt på Mukasa. Efter knappa kvarten kom Rosengårds första skott, när Holdt fick avsluta från 15 meters avstånd. Skottet var dock missriktat och gick utanför. Några minuter senare hade Bayern en nick som rensades framför Rosengårds mållinje av Gudrún Arnardottir, innan Lina Magull sköt tätt utanför Mukasas stolpe.

Rosengård jämnade ut spelet i mitten av halvleken och efter en halvtimme hittade Olivia Schoughs frispark Öling längst bort i straffområdet, men högerbacken sköt utanför från en bra position. I den 38:e minuten tog sedan Bayern ledningen. Det tyska laget fick en hörna efter kalabalik i hemmalagets straffområde, och på den nickade Tainara in 1-0, som också stod sig till halvtid.

Bayern skapade också den första målchansen efter pausen när Lea Schüller tog emot bollen framför Mukasa men lyckades inte träffa målramen med avslutet. I anfallet efter hade Schough ett mellanting mellan skott och passning som gick strax utanför Bayernmålet. Gästernas stjärna Georgia Stanway drällde sedan med bollen, Mia Persson stal den och sköt ett skott som målvakten Maria-Luisa Grohs limmade vid krysset.

Efter en timme kom Schüller till ett nytt skottläge men fick se Mukasa parera bollen till hörna. Tre minuter senare fick Inhopparen Franziska Kett närapå öppet mål. Bollen hamnade ändå utanför på något sätt. Det gjorde den inte när Bayern anföll i den 65:e minuten. Mukasa kom fel på ett vänsterinlägg och bollen hamnade framför Lohmann som sköt in 2-0-målet.

Matchen stängdes definitivt i den 73:e minuten. Persson tappade bollen mitt på egen planhalva och gav Stanway öppen gata mot mål. Den engelska EM-guldmedaljören gjorde inget misstag och placerade in Bayerns tredje mål.

4-0 kom på tilläggstid och var matchens vackraste mål, sedan inhopparen Julia Landenbergers praktskott gått in från 25 meter. Bayern Münchens seger betyder att laget har tolv poäng och är klart för kvartsfinal inför den sista gruppspelsomgången.

FC Rosengård har fem raka förluster inför avslutningen borta mot Barcelona.

- Jag tycker ändå att vi gjorde en bra insats i dag, större stunder av matchen, och klarade av att ha ganska mycket bollinnehav mot dem. Sedan kan man inte bjuda de här topplagen på chanser - för då smäller det direkt. Det var väl det som avgjorde i dag, att de var vassare i de lägena, säger Mimmi Larsson efter matchen.

Lagkamraten Mia Persson:

- Vi spelade bra till de fick 2-0. Efter 3-0 blev det tuffare. Jag tycker ända att vi spelade bättre än vad resultatet visar, säger Persson till SVT.

FC Rosengård: Mukasa - Öling, Berglund (K) (utbytt 80'), Arnardottir, Wik - Sprung (65'), Persson, Holdt - Larsson (80'), Kullashi (65'), Schough (85').

Byten: Thøgersen, Bredgaard (65'), Lundin, Schmidt (80'), Chmielinski (85').

FC Bayern München: Grohs - Tainara (utbytt 88'), Viggosdottir, Kumagi, Simon - Zadrazil (88'), Stanway, Magull (K) (56') - Bühl (88'), Schüller, Lohmann (76').
Byten: Kett (56'), Laurent (76'). Landenberger, Rudelic, Bragstad (88').

Gula kort: Viggosdottir (63').