Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Gruppspel införs i Women's Champions League

Women´s Champions League 2019-12-04 kl 16:46

Fotbollskanalen kunde tidigare i år avslöja att ett gruppspel kunde införas i Women's Champions League.
Nu meddelar Uefa att så blir fallet från säsongen 2021/2022.
- Vi har jobbat för att få en mer likformig lösning gentemot herrsidan, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I maj kunde Fotbollskanalen avslöja att Uefa övervägde att införa ett gruppspel i Champions League på damsidan. Som det ser ut nu börjar huvudturneringen med 16-delsfinaler.

Nu meddelar Uefa att upplägget för Women's Champions League kommer att göras om med start säsongen 2021/2022. En av förändringarna är att ett gruppspel införs.

- Det är jättebra tycker vi. Vi har jobbat för att få en mer likformig lösning gentemot herrsidan, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

Det nya formatet kommer att bestå av fyra grupper med fyra lag i varje grupp. Två lag från varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

ANNONS

Den svenska mästaren kommer att gå direkt in i gruppspelet. Tvåan och trean i damallsvenskan kommer att gå in i det andra kvalrundan - den sista innan gruppspelet.

För att kvala in till turneringen kommer det som på herrsidan att finnas en "Champions path" och en "League path".

Sverige är femma på Uefas ligaranking. De sex främsta länderna har tre lag som går direkt in eller får kvala till Champions League.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto