POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN'S CHAMPIONS LEAGUE
1v

Officiellt: Gruppspel införs i Women's Champions League

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen kunde tidigare i år avslöja att ett gruppspel kunde införas i Women's Champions League.
Nu meddelar Uefa att så blir fallet från säsongen 2021/2022.
- Vi har jobbat för att få en mer likformig lösning gentemot herrsidan, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

I maj kunde Fotbollskanalen avslöja att Uefa övervägde att införa ett gruppspel i Champions League på damsidan. Som det ser ut nu börjar huvudturneringen med 16-delsfinaler.

Nu meddelar Uefa att upplägget för Women's Champions League kommer att göras om med start säsongen 2021/2022. En av förändringarna är att ett gruppspel införs.

- Det är jättebra tycker vi. Vi har jobbat för att få en mer likformig lösning gentemot herrsidan, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

Det nya formatet kommer att bestå av fyra grupper med fyra lag i varje grupp. Två lag från varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

Den svenska mästaren kommer att gå direkt in i gruppspelet. Tvåan och trean i damallsvenskan kommer att gå in i det andra kvalrundan - den sista innan gruppspelet.

För att kvala in till turneringen kommer det som på herrsidan att finnas en "Champions path" och en "League path".

Sverige är femma på Uefas ligaranking. De sex främsta länderna har tre lag som går direkt in eller får kvala till Champions League.

Publicerad 2019-12-04 kl 16:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå