Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSK NEDRÄKNING
36v

Arvidsson ser gärna fortsättning som mittback: "Varför har ingen kommit på den här idén innan?"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Uppsnack allsvenskan om Sirius.

Skadeproblem har tvingat Sirius till att spela Jesper Arvidsson som mittback.
Där stortrivs han - och ser gärna en fortsättning på positionen.
- Jag känner: "Varför har ingen tränare kommit på den här idén innan?", säger 33-åringen till Fotbollskanalen.

Förra året var IK Sirius nykomling i allsvenskan. Då imponerade man och låg bland annat trea i augusti, men slutade till sist sjua. Det trots att man ofta hade stora skadeproblem. Den typen av bekymmer har Uppsala-laget även haft hittills i år. Under försäsongen åkte mittfältaren Elias Andersson på en korsbandsskada och spelare som Philip Haglund, Oscar Pehrsson, Johan Eiswohld och Daniel Jarl har även de funnits på skadelistan.

När svenska cupens gruppspel drog igång i slutet av februari var inte laget där man ville vara, erkände en av lagets tränare Thomas Lagerlöf för Fotbollskanalen vid tidpunkten, men med tiden har situationen ljusnat. Det menar Lagerlöfs kollega Kim Bergstrand.

- Vi mår bättre och bättre för varje dag som går, säger Bergstrand.

Johan Eiswohld gjorde comeback i genrepet mot Gefle i helgen och även Oscar Pehrsson och Philip Haglund börjar närma sig speltid.

- Sen hade Moses (Ogbu, lagkapten) ett svårt benbrott förra året som det tagit honom ganska lång tid för honom att komma tillbaka ifrån. Vi har även Abdul Razak (nyförvärv från IFK Göteborg) som inte har tränat så bra i vinter och honom handlar det också om att bygga upp, förklarar Kim Bergstrand.

För några veckor sedan gjorde Sirius klart med anfallaren Omar Eddahri, som förra året gjorde åtta mål i allsvenskan för AFC Eskilstuna.

- Han ser fantastiskt lätt och och bra ut. Det är en klasspelare i allsvenskan. Han har ett jättestort register.

En som stämmer in i hyllningskören till Eddahri är Sirius-backen Jesper Arvidsson.

- Han lyfter oss. Han är bevisligen en riktigt bra spelare, det såg vi förra året, säger 33-åringen.

Arvidsson är en av de spelarna som fått känna av skadeproblemen på det sättet att han flyttats till en för honom tidigare ovan position. Under försäsongen har vänsterbacken nämligen blivit mittback.

- Det har varit riktigt roligt. Jag hoppas att jag får fortsätta där, säger den tidigare Djurgården-spelaren.

Är det så?
- Ja, absolut. Jag känner: "Varför har ingen tränare kommit på den här idén innan?". Det känns som att mina egenskaper passar in bra för att spela mittback, i alla fall i Sirius.

- Jag har uppspelsfoten, jag tycker att jag är ganska bra på att läsa spelet och jag har ett lugn med bollen. Det känns absolut intressant.

Har du pratat med Kim (Bergstrand) och Thomas (Lagerlöf) om att du vill fortsätta spela där?
- Nej, jag har inte sagt det direkt så. Jag har ju inte behövt det i och med att vi fortfarande har skador. Men jag ska väl flika in någonstans att jag gärna fortsätter där. Sen gör jag ju det som är bäst för laget, men skulle det fungera så spelar jag gärna mittback. 

Kim Bergstrand är glad över att Arvidsson bevisat att han håller även som mittback.

- Jesper är så skicklig att han täcker en väldig massa positioner. Det är bra för oss att veta, även om vi får tillbaka Johan (Eiswohld) och Oscar (Pehrsson). Då vet vi att vi har fyra stycken som kan spela mittback. Det är jättebra, säger Bergstrand.

Vad har du för förväntningar på ert lag i år, Kim?
- Jag hoppas att det ska synas år igen vilket lag vi är och vad vi vill. Man ska kunna titta på en match och se att det är Sirius, att vi står för något. Det tycker jag är viktigt. Trots en ganska stor svacka så tycker jag att vi över tid förra året visade att vi höll. Vi vill ta det ett steg till, säger tränaren.

Jesper Arvidsson är optimistisk inför 2018 års allsvenska.

- Jag tycker vi är intressanta. Vi har fått in mer spets i laget. Vi har bättre individuella spelare, om vi ser spelare före spelare, jämfört med förra året. Får vi bara ihop allt på rätt sätt så tror jag att det kan se väldigt bra ut för oss. Sen har vi blivit av med spelare som varit i Sirius väldigt länge, som kan systemet och Sirius. Det gäller att fasa in de nya i vårt tänk, säger backen.

Arvidsson stod i februari för ett omtalat utspel på Twitter, efter att C Mores expert Erik Edman tippat att Sirius åker ur, och han ser inte varför laget skulle hamna så långt ner i tabellen.

- Att många andra, löst folk, tycker och tror att vi ska åka ur allsvenskan, det kan jag inte förstå. Jag tycker att jag läser det på många ställen, säger han.

- Vi var skadeskjutna förra året också och då låg vi trea efter 19 omgångar, och slutade sjua. På det stora hela har vi inte blivit av med så många startspelare. Visst, Niklas Busch Thor fyllde en stor plats som lagkapten, i Kingsley (Sarfo) tappade vi kvalitet i somras. Sen är det Kim Skoglund som spelade en del men mest på grund av skador, och Alexander Nilsson gick in och ut ur laget. Annars har vi inte tappat så mycket. Stefano Vecchia var borta större delen av förra året och han ser jäkligt vass ut. Sen är Omar (Eddahri) bevisligen en riktigt bra spelare. Jag tycker det ser bra ut, säger Arvidsson.

Publicerad 2018-03-27 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons