Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aiesh besviken efter petningen: "Fotboll är inte gjord för att man ska sitta på bänken"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Hosam Aiesh petades för första gången för säsongen - till förmån för Hussein Carneil.
Då klev Carneil fram och gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.
- Det här kanske är ett tecken på att man behöver jobba lite hårdare, säger Aiesh till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna mellan IFK Göteborg-IFK Norrköping i spelaren ovan.

Hosam Aiesh har varit given i IFK Göteborgs startelva den här säsongen. I bortamötet med IFK Norrköping var 27-åringen avstängd, och Hussein Carneil fick då chansen i hans ställe. I måndagens “retur” på Gamla Ullevi lagen emellan fick Carneil fortsätta i startelvan och Aiesh placerades, något oväntat, på bänken. 

Då passade Carneil på att tacka för förtroendet genom att göra sitt första allsvenska mål när Blåvitt besegrade Peking med 2-0. 

- Det var första gången i år som jag bänkades. Så är det. Men jag är väldigt glad för Hussein som får chansen. En ung spelare som kommer få en ljus framtid, kanske inte så många år här i Sverige, för jag tycker att han har det där lilla extra för att spela ute i Europa. Jag blev extremt glad när han fick göra sitt första mål, för det har stått och vägt lite och han har varit nära ett antal gånger. Jag önskar honom all lycka, säger Hosam Aiesh. 

Annons

Yttermittfältaren medger dock att det var en besvikelse att lämnas utanför elvan. 

- Det är klart att man är besviken. Senaste matchen som jag spelade, mot Mjällby, gick det bra för mig och jag tycker att jag var väldigt bra. Då är man besviken. Samtidigt kanske det här är ett tecken på att man måste jobba lite hårdare, jag vet inte.

Har du fått någon förklaring?
- Jag har inte fått någon förklaring. Men jag tycker inte att man alltid behöver få en förklaring. Jag började på bänken, det är så det är. 

Aiesh har utgående avtal med IFK Göteborg. Samtidigt har Carneil nyligen skrivit på ett långt A-lagskontrakt med klubben och spås gå en lysande framtid till mötes. 

Kan beslutet ha med Blåvitts framtidsplaner att göra?
- Mycket möjligt. Klubben har ju säkert en plan för framtiden, han är ung och väldigt lovande. Samtidigt är det klart att man är besviken, annars tycker jag inte att man ska spela fotboll. Fotboll är inte gjord för att man ska sitta på bänken. Jag kommer alltid vara besviken om jag inte spelar från start, säger Hosam Aiesh.

Annons
Publicerad 2022-08-02 kl 07:24

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto