Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Göteborgs tunga smäll - Thern skadad: “Räknar med att något har gått sönder”

Allsvenskan

GÖTEBORG. Blåvitt vann mot IFK Norrköping.
Men mindre positivt för Göteborgslaget var att Simon Thern haltade ut i slutminuterna - med en misstänkt bristning i låret.
- Han blir troligtvis borta i fyra till sex veckor, lyder tränare Mikael Stahres dom. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg vann med 2-0 mot IFK Norrköping för andra gången inom loppet av en vecka. Nu avancerar man uppåt i tabellen.

Mindre ljust för hemmalaget var att Simon Thern tvingades utgå skadad i slutminuterna. 29-åringen haltade och kunde inte ta sig av planen för egen maskin. Efter matchen var mittfältaren inte alltför positiv. 

- Det small till i låret, så jag räknar med att något har gått sönder. Jag skulle bli förvånad om det bara var kramp. Det är klart att det inte är optimalt, men vad fan ska man göra? Jag har gått igenom skadeperioder förr, säger Thern till Fotbollskanalen. 

Skedde det hela i någon duell?

ANNONS
- Nej, jag kände att det spände i muskeln med tio minuter kvar. Då funderade jag på om jag skulle vinka in någon. När jag gjorde en rappare vändning så smällde det till.

- Jag vet ju inte helt vad det är. Om muskeln har gått av så är det ju ett helvete. Vi hoppas på att det inte är någon jättestor bristning och att den sitter på rätt ställe. Men det är helt omöjligt att svara på nu, säger Simon Thern. 

På presskonferensen efter matchen gav tränare Mikael Stahre ett rappt och tydligt besked om statusen på Thern.

- Troligtvis en bristning.

Hur länge blir han borta i så fall?
- Fyra till sex veckor, säger Stahre.

Publicerad 2022-08-01 kl 22:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto