Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK letar etablerade nyförvärv: "Pågår ett jobb"

Allsvenskan

SOLNA. Om AIK värvar mer blir det etablerat.
Det berättar Bartosz Grzelak.
- Vi får inte bli för unga, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Rasmus Bonde, 18, har flyttats upp till A-laget. Josafat Mendes, 19, har värvats in från Hammarby. Jesper Ceesay, 20, har hämtats från Brommapojkarna. Henry Meja, 20, har anslutit från kenyanska Tusker. Hittills har AIK värvat ungt inför säsongen 2022.

Men om det blir fler nyförvärv så kommer de tillhöra kategorin mer rutinerade/etablerade. Det förklarar tränaren Bartosz Grzelak.

- Vi har ett ungt lag på det sättet att vi har ett segment av äldre spelare som är 30+ och sen har vi många väldigt unga spelare. Jag tror att vi inte får bli för unga heller i ivern att få fram fler unga spelare. Vi måste låta de unga som finns växa, och sen ska det vara tal om spelare som kanske går mer eller mindre in i startelvan om vi ska värva, säger han.

ANNONS

När kommer de värvningarna då?
- Det är ”Henke” (Henrik Jurelius, sportchef) som får svara på det. Men det viktigaste för oss är att vi får behålla kontinuiteten. Sen har vi ju inte värvat några etablerade spelare än, och det är klart att det pågår ett ständigt jobb för att det ska bli rätt. När det kommer, det vet jag inte. Vi får se.

Ni sitter kanske och väntar på att transferfönstret för ligorna internationellt ska stänga?
- Det tror jag många sitter och väntar på. Det brukar vara så att det händer saker efter den 31 januari, säger Grzelak.

Tidigare har sportchefen Henrik Jurelius berättat för Fotbollskanalen att det är främst offensiva spelare som AIK överväger att värva in innan säsongen startar.

Efter AIK:s premiärförlust mot Sollentuna under torsdagen var 22-årige Bojan Radulovic öppen med att han ser sig om en efter en ny klubb efter att ha fått besked om att det just nu inte finns någon plats för honom som forward i truppen. Och Grzelak utesluter inte på något sätt att Radulovic lämnar i vinter.

ANNONS

- Om han för tredje året, med mig, inte känner att han får speltiden som han vill ha så kanske det är bäst för alla parter om han hittar en lösning. Men så länge han är här så är han ju en krigare, säger tränaren.

Publicerad 2022-01-28 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto