POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Ajdarevic: ”Om vi vinner SM-guld skiter nog alla i derbyna”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

SOLNA. Djurgården föll mot AIK på Friends Arena.
Astrit Ajdarevic tonade sedan ner Djurgårdens dystra derbytrend. 
- Om vi vinner SM-guld, så skiter nog alla i derbyna, säger han.

Djurgården föll under söndagen med 1-0 borta mot AIK på Friends Arena. Därmed bröt inte Djurgården lagets dystra derbytrend med senaste allsvenska segern mot AIK i september 2011. Astrit Ajdarevic ville inte prata om derbyspöken efter matchen och poängterade i stället att Djurgården går för SM-guld. Det är det, som i hans tycke, i slutändan är viktigast.

- Jag tror att om vi vinner SM-guld, så skiter nog alla i derbyna. Vi får se hur det ser ut efter 30 omgångar och sedan får vi se vem som klagar och vem som inte klagar. Det viktigaste är att vi går för det här guldet, sedan kommer allt att glömmas bort. Det är klart att vi vill vinna matcherna. Vi går inte in på Friends och Tele2 för att vi vill förlora derbyn, det vill vi inte. Men det är något vi får jobba på. Vi får bli mer kliniska, vi får bli mer stabila i vårt spel när vi har så mycket bollinnehav och göra lite bättre grejer, säger Ajdarevic.

Djurgården hade nämligen mycket boll, men kom inte till allt för många heta målchanser. Ajdarevic menar att laget saknade kvalitet i sista tredjedelen av planen den här eftermiddagen.

- De föll ner lågt, gjorde mål och backade sedan hem och kontrade. Det var väl kvaliteten i sista tredjedelen.

Ajdarevic var även i andra halvlek nära att få ett friläge, men fick inte ner bollen på backen. Detta med anledning av att han trodde att han var offside.

- Jag trodde jag var offside, tyvärr. Egentligen ska man bara spela till domaren blåser, men det blir så ibland. Det blev stopp.

Djurgården är, trots förlusten, kvar i serieledning, men nu med en poäng ner till AIK på andraplats och fyra poäng ner till Malmö FF på tredjeplats i allsvenskan.

- Vi leder fortfarande, men det är klart att det inte är en tröst, även om vi leder och har gjort det bra hittills. I dag var vi inte tillräckligt bra och inte tillräckligt effektiva. AIK var det på straff tyvärr, säger han.

Djurgården ställs härnäst mot fyra lag på nedre halvan av tabellen - Helsingborg, Sundsvall, Falkenberg och Östersund. Ajdarevic menar dock även att de matcherna är tuffa.

- Det finns inga lätta lag i den här serien. Jobbet måste göras. Vi måste vinna varje match även om det är Malmö, Falkenberg eller AIK. Det finns inga lätta matcher, säger han.

Publicerad 2019-09-01 kl 17:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå