POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Deppigt hos Djurgården efter tredje derbyförlusten: "Vill låsa in mig i ett mörkt rum"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-Djurgården i spelaren ovan.

SOLNA. Tredje förlusten för säsongen.
Alla tre har kommit i derbyn.
- Jag vill bara låsa in mig i nåt mörkt rum, säger Djurgårdens Jesper Karlström.

Djurgården hade på söndagen chansen att få slut på en trist derbytrend i allsvenskan mot AIK. Laget kom nämligen in till matchen utan att ha vunnit mot Gnaget i seriespel sedan 2011.

Men det slutade som bekant med förlust, 1-0 - och missad chans att göra ett riktigt guldryck.

- De vi har förlorat mot är jäkligt bra fotbollslag. Det ena laget är svenska mästare, det andra är Hammarby som också är ett fantastiskt bra fotbollslag. Man vinner ibland och man förlorar ibland. Det är svårt att sia om det där spöket som alla pratar om. Vi tror inte på spöken men vi möter ett väldigt bra motstånd. Klart vi måste bli ännu bättre så att vi vinner nästa derby och slipper svara på de frågorna, men man vinner inte varje match, det är ju så, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Jesper Karlström var rejält nedstämd efter matchen.

- Jag tänker inte så mycket just nu, jag vill bara låsa in mig i något mörkt rum. Det är åtta matcher kvar… vi ska ge allt vi har i de matcherna.

Vad är det som gör att ni inte riktigt får till det i derbymatcherna, resultatmässigt?
Resultatmässigt gör vi inte fler mål än motståndarna. Vad gäller det spelmässiga tycker jag att vi har kontroll på matchen i dag och vi får skylla oss själva när vi ligger under med 1-0. Vi får analysera matchen men det är inget fel med inställningen eller något sånt och det är inte så att vi inte vågar spela vårt spel eller ser nervösa ut. Jag tycker att vi spelar som vi ska och vi är lugna med bollen.

Kim Bergstrand menade efteråt att han tyckte att laget var lite för trubbigt framåt - och att spelarna var lite för bekväma.

- Vi är inte dåliga men vi saknar spets och djupledstryck i stora perioder av matchen. Vi är lite för bekväma och spelar framför AIK. Vi växlar aldrig riktigt upp tempot utan tycker att det är trevligt att ha bollen, men vi har den för lite i farliga ytor som hotar att såra AIK. Vi skaffar oss några lägen, Astrit är fri i straffområdet och det är några andra där det luktar målchans, men det är för få gånger. Vi gör inte en dåligt defensiv match heller egentligen, det är ett moment där AIK gör det bra och Henok gör en bra prestation. Det är sällan våra mittbackar går bort sig men det gjorde de en gång och då blev vi straffade hårt.

Publicerad 2019-09-02 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå