Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asbaghi nedstämd efter Blåvitts premiärförlust: "Lite typiskt"

Allsvenskan

ESKILSTUNA. Förlust med 3-1 i premiären mot AFC Eskilstuna.
Då är Poya Asbaghi nedstämd, men inte helt missnöjd med spelet.
- Lite typiskt att AFC kunde förvalta den här matchbilden till 3-1, säger IFK Göteborgs tränare.

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det blev förlust med 3-1 borta mot nykomlingen AFC Eskilstuna i den allsvenska premiären för IFK Göteborg under söndagen. Efter matchen är tränaren Poya Asbaghi deppig, men han ser också ljusglimtar i det som Blåvitt presterade.

- I första halvlek började vi bäst och skapade de bästa chanserna. Sen tycker jag att AFC tog över i mitten av den halvleken. Framför allt handlade det mycket om att vinna andrabollar framför vår backlinje och det tycker jag vi gjorde bra i början, då fick vi trycket, och sen hade AFC en period där de vann de bollarna. Framför allt vid 1-0-målet, de fick ner bollen och hittade ytan mellan vår ytterforward och ytterback. Där kändes det som att vi blev ganska hårt straffade, på vad som kändes som den första och enda målchansen som AFC hade i den halvleken. Sen tycker att vi tog över mot slutet av den halvleken och skapade några chanser, men det var ändå 1-0 i halvtid, säger Asbaghi och fortsätter:

ANNONS

- Vi kände väl att vi hade en del att säga till om i matchen och kom ut stärkta med en tanke om att vi skulle vända. Sen kom 2-0 till AFC ganska tidigt i andra halvlek, där de utnyttjade ytan mellan vår ytterback och ytterforward. Där tycker jag att vi efter det tappade lite tålamod. Det blev lite för ivrigt och vi hade lite för lite koncentration på vad som var viktigt för oss. Det dröjde väl fram till dess att vi gjorde de allra mest offensiva bytena innan vi fick det ordentliga trycket vi ville ha, och gjorde 2-1. Sen var vi hyfsat nära 2-2 men istället gjorde AFC 3-1.

- Det är tufft att inleda med en förlust. Klart att vi ville vinna matchen. Det är lite typiskt också. AFC är ett bra lag som har väldigt mycket medvind just nu och det tycker jag speglade matchen. När de väl fick chanser så fanns det en jäkla tro på att de skulle göra mål. På det sättet kan de förvalta en sådan här matchbild till en 3-1-seger.

ANNONS

Asbaghi var alltså inte nöjd med sina ytterbackar och ytterforwards samarbete kring ytan mellan de spelarna. 

- Men överlag tycker jag inte att det var många målchanser som vi släppte till.

IFK Göteborg-tränaren ville inte peka ut något specifikt som han är mest nöjd över gällande insatsen mot AFC.

- Det är svårt sitta här och vara nöjd när vi förlorat med 3-1. Just nu är jag besviken, men i morgon eller lite senare i dag kommer jag kunna konkretisera de sakerna som vi gjorde bra. Det är fortfarande så att jag tycker att vi skapade en del chanser och inte släppte till så många målchanser, men vi förlorade ändå. Det finns matcher som man kan förlora och känna sig totalt utspelade i, men så var det inte här.

Hur viktig är just inledningen av säsongen för er?
- Det här är en av 30 matcher. Man pratar alltid om att få en bra inledning på säsongen, det är det för alla. Men det viktigaste är att man inte stirrar sig blind på vad det står i en match eller vad det blev för resultat i en match. Så här tidigt in på säsongen är det viktigt att fortsätta att hela tiden vara koncentrerad på vad vi vill själva. Det är det som kommer generera poängen sen. Vi var bra på det fram till att det blev 2-0, då blev det för statiskt och lite för individuellt. Vi tappade tålamodet i spelet som vi behöver ha över hela säsongen.

ANNONS

På frågan om hur snacket gick i omklädningsrummet direkt efter matchen säger en dyster Poya Asbaghi:

- Det var besviket. I alla allsvenska lag som förlorar i dag så är det så att någon sparkar i väggen och skriker "jäkla skit". De flesta andra sätter sig ner och är besvikna. Så är det i princip i alla allsvenska lag när de förlorar.

Publicerad 2019-03-31 kl 20:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto