Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Söder hoppas Vibe väljer Blåvitt: "Han är hjärtligt välkommen"

Allsvenskan

ESKILSTUNA. Lasse Vibe är nära IFK Göteborg, enligt GT och Aftonbladet.
Spelarna i Blåvitt hoppas nu att affären går i lås.
- Han är hjärtligt välkommen, säger forwarden Robin Söder till Fotbollskanalen.
- Vi måste fokusera på det vi har att tillgå, kommenterar tränaren Poya Asbaghi.

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från AFC Eskilstuna-IFK Göteborg.

Under de senaste dagarna har både Aftonbladet och GT uppgett att Lasse Vibe är nära en återkomst till IFK Göteborg. Dansken sägs vara på väg att lämna sin kinesiska klubb Changchun och skriva på för Blåvitt.

Enligt GP är det mest troligt att klubben finansierar värvningen genom sitt bolag IFK Gbg Transferintressenter AB, som nio investerare tidigare gått in med tio miljoner kronor i. GP skriver att en nyemission i bolaget är i princip klar, vilken ska täcka kostnaderna för senaste nyförvärvet Nzuzi Toko och en annan tung förstärkning.

Efter förlusten i den allsvenskan premiären mot AFC Eskilstuna vill Blåvitts tränare Poya Asbaghi inte prata om Lasse Vibe, som öste in mål för IFK mellan 2013 och 2015.

ANNONS

- Jag vill inte sitta här och spekulera om spelare in efter en förlust med 3-1. Vi måste fokusera på det vi har att tillgå och inte räknar med att det kommer in någon som ska göra oss bättre. Det är upp till oss själva att jobba varje dag för att bli bättre. Det är de här spelarna som ska göra det. Stundtals tycker jag att man fick se att det finns kapacitet att klara av det. Det gäller för oss att vi måste få utdelning på våra bra perioder och se till att våra sämre perioder inte resulterar i mål bakåt, säger Asbaghi.

- Jag kommer inte sitta här efter en premiärförlust och börja titta på vad som finns utanför. Vårt fokus ligger på vad de som är i klubben just nu kan göra för att vinna nästa match.

Spelare i laget är dock öppna med att de gärna ser att Vibe återvänder.

- Det är klart att Vibe är en fantastisk spelare och han verkar vara en jävligt skön kille utanför planen. Det är klart att en sådan spelare hade förstärkt truppen, säger lagkaptenen Sebastian Ohlsson.

ANNONS

Forwarden Robin Söder, som spelat tillsammans med Vibe i IFK Göteborg tidigare, säger:

- Det är en jätteduktig och fin fotbollsspelare. Han är hjärtligt välkommen. Det är klart jag hoppas på det. Men sen är det fotbollsvärlden, man vet aldrig vad som händer.

Publicerad 2019-03-31 kl 21:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto