POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Asbaghis kritik mot tredjeligalaget: "Över gränsen - kom som en chock för många"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

FARO. Emil Holm skadade sig och Alexander Jallow blev kapad.
Poya Asbaghi menar att Louletano gick över gränsen.
- Jag tror att det kom som en chock för många spelare, säger han. 

IFK Göteborg föll under torsdagen med 2-1 mot portugisiska tredjeligalaget Louletano under lagets träningsläger i Portugal. Det var en intensiv match med flera tuffa dueller, där bland annat Emil Holm blev utburen på bår skadad, samtidigt som även Alexander Jallow åkte på en ful kapning i andra halvan av matchen. 

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi menar att spelarna inte var beredda på så tufft spel. 

- Jag tror att det kom som en chock för många spelare. De smällde rejält. Nu fick vi Emil Holm skadad och förutom just den situationen var det väldigt många gånger som de klev in betydligt hårdare än vad man är van vid i allsvenskan. När det blir så i en träningsmatch är det lätt att många spelare blir lite försiktiga. Det var därmed många spelare som undvek att möta boll i andra halvlek, vilket också bidrog till ett väldigt stillastående spel, säger Asbaghi.

Vad känner du för kapningen som Jallow fick?
- Det var inte bara den. Giorgij (Charaijsvili) fick en annan och Sana (Tobias) en tredje, nästa hälften av spelarna i laget fick en smäll. Sedan är det så här i de här ligorna. Det smäller och i en tävlingsmatch hade våra spelare kanske kunnat hantera det med lite mer aggressivitet tillbaka, men nu blev man nästan lite extra försiktiga, då man är medveten om att nästa tävlingsmatch är om en vecka. 

Asbaghi menar att det portugisiska lagets tuffhet var lite för mycket. 

- Jag tycker att det var lite över gränsen. I en träningsmatch brukar man rent generellt inte gå in så fult och med så många efterslängar och sent i duellerna som många av deras spelare gjorde, men jag vill inte säga att det var därför vi förlorade andra halvlek.

Publicerad 2020-02-13 kl 14:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå