Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asoro vill vara "Djurgårdens Origi": "Inte den som sitter och surar"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Bara två starter i serien i år men redan tre mål.
Joel Asoro vill dock inte gnälla över sin situation i Djurgården.
- Kolla på Liverpool och Origi, säger forwarden.

Foto: Bildbyrån.

Med drygt 20 minuter kvar att spela hemma mot Malmö FF under måndagen bytte Joel Asoro in. Bara några minuter senare hade han dunkat upp 4-0 i nättaket efter en djupledsboll av Magnus Eriksson.

- Det var skönt. Det var på tiden att det blev ett sådant mål. Jag är tacksam gentemot "Mange" som slog bollen i djupet. Jag fick två sekunder på mig att tänka och sen smällde jag bara in den, säger Asoro.

- Jag behövde inte signalera till "Mange" vad jag ville skulle hända. Det var bara att kolla på honom och sen direkt sticka. Det är de där ytorna jag vill ha, när jag kan löpa på i 30 meter. Där är jag som snabbast. Passningen gjorde allt.

ANNONS

Hur bra är det här målet jämfört med andra du gjort i din seniorkarriär?
- Mitt mål mot Fulham (med Sunderland) är det bästa, men det här är ändå något som är där (och nosar).

23-åringen har gjort tre mål i allsvenskan i år, men bara startat i två matcher. Och han vet inte när han kommer få förtroendet från start igen.

- Jag önskar att jag kunde svara på det, men jag vet inte. För mig spelar det ingen roll. Så länge det går bra för laget och jag kan bidra med någonting så gnäller jag inte. Självklart vill jag spela. Men när det går bra för laget så har jag inget att säga. Då kör jag bara på.

- Det gäller bara för mig att inte hoppas för mycket och kämpa på, och visa att jag ska starta. Det är så man vinner förtroende.

Asoro försöker att inte gräva ner sig över situationen och menar att man kan bidra till ett lag även om man inte är given i startelvan.

ANNONS

- Klart jag vill starta men jag är inte den som sitter och surar. Det förstör bara min fotboll. Kolla på Liverpool exempel och (Divock) Origi. Han har knappt startat någonting men ändå gjort de viktigaste målen någonsin i deras historia. 

- För mig spelar det ingen roll. Det handlar om vad jag kan tillföra till laget.

På frågan om han ser sig själv som "Djurgårdens Origi" svarar han med ett stort leende:

- Det skulle jag inte säga, men det hade inte varit fel.

Hur många mål kommer du göra i år?
- Jag ska göra tolv mål. Det är det jag siktar på.

Nyligen blev en tv-intervju med Discovery+ som Djurgårdens tränare Kim Bergstrand uppmärksammad, bland annat på grund av kritik som riktades mot just Asoro. Men forwarden tog uttalandet med ro och har pratat med Bergstrand, som erkänt att intervjun inte blev bra, om saken.

ANNONS

- Jag tog inte illa upp. För där är man inne i ”the moment” och det är sådant som händer. Alla kan göra fel. Jag bryr mig knappt. Vi har pratat om det och jag vet att det inte är personligt.

Djurgården vann mot MFF med 4-0 och har nu samma antal poäng som motståndaren, 15. Upp till ettan AIK är det fyra poäng.

Publicerad 2022-05-17 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto