Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal om Blågult efter Danielsons farväl: "Är inte superstissig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kampen om mittbacksplatserna i landslaget ser ut att vara öppen.
En som håller tummarna inför veckans trupputtagningen? Hjalmar Ekdal.
- Men jag går inte runt och är superstissig, säger Djurgårdens stjärna till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Marcus Danielson har valt att sluta i landslaget och Filip Helander är skadad. Sedan tidigare har Pontus Jansson och Sebastian Holmén tackat för sig i Blågult. Mittbackssituationen inför onsdagens presentation av Janne Anderssons trupp till de kommande Nations League-matcherna öppnar upp för nya namn.

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf är given i truppen. I övrigt har Joakim Nilsson och Carl Starfelt varit med återkommande den senaste tiden, och utöver det har även AIK:s Alexander Milosevic varit uttagen i närtid.

Ett annat namn som förbundskaptenen tidigare nämnt som intressant är Hjalmar Ekdal i Djurgården. Han var uttagen i truppen till den senaste jarnuariturnén, som blev inställd, och under måndagen både nätade han och höll nollan när blåränderna slog Malmö med 4-0.

ANNONS

Lägligt inför onsdagens trupputtagning? Ekdal medger att han så smått håller tummarna för att få chansen i Blågult.

- Ja. Alltså, jag går inte runt och är superstissig över det, men det är klart att det hade varit en ära att bli uttagen. Händer det så händer det och det hade varit skitkul, men jag känner fortfarande inte att jag har bråttom till det. Kommer det så kommer det, säger Ekdal.

Vet du om du finns på radarn?
- Nja, jag vet faktiskt inte.

Följer du med kring hur mittbackssituationen ser ut?
- Det är klart. Jag såg ju nu att "Mackan" lade av och det är klart att det är tråkigt, men då öppnas en plats. Men sen vet inte jag riktigt vilka alla alternativ som finns. Men det hade varit kul om det blev jag.

Kommer du följa uttagningen på onsdag?
- Lite lätt. Men inte slaviskt.

Om segern mot MFF säger Ekdal annars att "allt gick rätt". Och han gjorde alltså själv ett av de fyra målen. Han dröjde sig kvar i straffområdet under ett anfall och bröstade ner ett inspel från Magnus Eriksson innan han tryckte in bollen på volley.

ANNONS

- Det är väl lite så jag funkar. Jag gillar att följa med upp och gå på äventyr. Sen när jag såg att "Mange" fick bollen så kunde jag ju inte springa tillbaka igen. Det hade varit det dummaste jag kunde göra, säger Ekdal och fortsätter:

- Hans leveranser är världsklass och jag såg till att ta mig in i en bra position på bortre ytan. Hans boll blev helt perfekt. Jag visste att jag hade tid att ta emot den.

Publicerad 2022-05-17 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto