Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s oro för resten av säsongen: "Vi kan inte ha det så här"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Två raka förluster med 0-6 i målskillnad och mängder av spelare borta.
Nu känner MFF oro för säsongen.
- Nu har vi tre matcher kvar på vårsäsongen och vi måste vinna alla, säger Jo Inge Berget.

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF har hamnat i en ond cirkel och 0-2 mot AIK följdes upp med 0-4 mot Djurgården. Inte nog med det. Mot Djurgården kunde tolv viktiga spelare inte komma till start på grund av antingen skada, sjukdom eller avstängning.

När Ola Toivonen får en fråga om det finns en risk att alla skador och sjukdomar förstör säsongen, så svarar han:

- Det är det vi försöker komma ur. Vi försöker få mod in i gruppen, men för tillfället studsar det inte vår väg, säger han.

Hur ska ni göra för att hantera det här?
- Nu visar det ju verkligen hur det är att spela i en storklubb. När det gungar lite, vem är beredd att stå där och prestera, och det är väl lite spännande att se också.

ANNONS

Jo Inge Berget är också inne på att alla skador och sjukdomar fortsätter, och att han därför är orolig för att det ska förstöra säsongen:

- Ja det är klart, vi kan inte ha det så här resten av året, och jag hoppas att det inte blir så. Nu har vi tre matcher kvar på vårsäsongen och vi måste vinna alla. Då kan det se annorlunda ut. Men vi har satt oss i en dålig sits, förlorat två raka och har en poäng på tre matcher här i Stockholm, och det är inte tillräckligt bra om vi ska vinna guld. Men då får vi hämta dom poängen någon annanstans, säger han.

Känner du oro inför cupfinalen?
- Vi vet hur bra vi kan vara, men det är klart att det är lite oroande att se hur dåliga vi också kan vara. Om vi spelar så här så räcker det inte mot någon. Nu fick man den i ansiktet och nu är det upp till oss att visa vad vill, om vi ska ligga kvar eller resa oss igen och visa en helt annan sida, för det måste vi.

ANNONS

Berget kom in efter 62 minuter när det stod 0-2.

- Det blev nog bra så som det blev, men det är klart att jag gärna vill spela mer. Men det blev väl bra så här nu och så får man spela mer i nästa match, säger han.

Förutom Berget så satt även Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin på bänke. Toivonen kom in med fyra minuter kvar medan Kiese Thelin blev kvar vid sidan av.

- De hade kanske 35-45 minuter i benen. Men när det står 3-0 och är 30 minuter kvar då vill jag låta de här spelarna träna lite mer och komma igång och vara redo till nästa match. Det hade inte varit kul om jag hade slängt in någon vid 0-3 och den hade åkt på ett bakslag, säger MFF-tränaren Milos Milojevic.

Funderade du på att starta med någon av spelarna som var på bänken?
- Dom är inte där. Tyvärr.

Det är bara en och en halv vecka kvar till cupfinalen - känner du någon oro över kommande vecka?

ANNONS
- Det är inte första veckan som jag är i den situationen, så det kanske inte är annorlunda nu än det var förra veckan. Jag måste gå till träningen i morgon och se vilka som är redo och vilka som inte är det. Det är inget jag kan kontrollera. Det är inte bara skador. Vi har tre spelare som är sjuka och har diarré och som inte kan träna eller äta. Vissa har gått ner flera kilon på fyra dagar. Men jag vill inte tänka på otur. Vi kunde ha gjort det bättre mot Djurgården, och du får det som du förtjänar.

Om skadorna och sjukdomarna fortsätter, är du orolig för att det ska förstöra säsongen?
- Det är 21 matcher kvar. Vi har 15 poäng. Så om vi vinner alla 21 så vinner vi allsvenskan. Det är en teoretisk möjlighet kvar. Vi ska kämpa. Vi är Malmö och vi har en stor tro på det.

Publicerad 2022-05-17 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto