Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bahoui: "Om vi gör det vi ska göra blir det en trea"

Allsvenskan

SOLNA. AIK mot Hammarby på Tele2 Arena.
Nabil Bahoui har stor respekt för Bajen, men också en stor tilltro till AIK.
- Om vi gör det vi ska göra blir det en trea, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Nabil Bahoui.

AIK ställs under söndagen mot Hammarby i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena. AIK-anfallaren Nabil Bahoui öste in mål i cupen med sex fullträffar på fyra matcher, men har haft det lite tuffare i allsvenskan med två mål på åtta matcher, samtidigt som AIK gått bra senaste tiden och har fem raka segrar och fem raka nollor i allsvenskan. 

Bahoui är bara glad över att AIK är på vinnarspåret.

- Man ska inte tänka så mycket på sig själv när det går bra för laget. Vi har ett vinnande koncept och det viktigaste är att vi vinner. Sedan har vi spridit ut målskyttet på jättemånga i laget. Jag ligger på två och jag hade önskat att jag hade gjort fler, men så länge vi vinner är jag nöjd. Jag kollar samtidigt hela tiden på vad jag kan göra bättre och jag har lärt mig en ny position som jag haft i ungefär ett år, då jag bytte till ensam nia. Då är man i ganska mycket behov av omgivningen, så jag försöker vara extra trevlig mot Jordan och Stefanelli, så man har bara människor runt omkring sig, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Skämt åsido, det viktigaste är att vi vinner. Forwards mår såklart bra av att göra mål, men förhoppningsvis släpper det förr eller senare. 

Bahoui har främst spelat ihop med nyförvärvet Jordan Larsson under inledningen av säsongen, och tycker att samarbetet fungerar fint. 

- Min spontana känsla är att det klickade direkt, samma dag som han kom, men sedan finns det vissa matcher, där vi har bättre spel än vad vi har i andra matcher. Motståndarna ser också oftast vad man gjort bra i matchen innan och försöker stänga det. Då öppnas det någon annanstans och då blir det kanske mer bollar på kanten i stället för centralt. Det är lite där vi varit, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att det fungerade jättebra mot både Sundsvall och Göteborg, och sedan var det stängt i mitten mot Malmö. Då ska man ut på kanten, så det blir lite som en schack-match. Det vi borde kanske tänka på är att hitta en annan lösning och ha en plan-b - om vårt spel centralt inte fungerar - men det är nästa steg. Jag tycker att det fungerat bra, speciellt med Stefanelli och Jordan. Första dagen Jordan kom klickade vi på planen.

ANNONS

Bahoui brukar samtidigt ha en del problem med sin pollen-allergi under våren, vilket han dock menar fungerar hyfsat i år. 

- Det har faktiskt varit ganska tufft. Jag brukar kolla på pollen-prognosen, och björk kör ganska hårt just nu, men jag har som tur är doktorerna som hjälper mig. Vi kör på ett visst recept och vi har även kollat på andra, som kanske ska fungera, men det har inte varit lätt, men det har funnits värre år, säger han.

Vad händer med dig?
- Det som händer är att man blir ganska trött snabbt och varm i kroppen. Det här med näsan och ögonen försvinner ganska mycket under match när man springer. Det är mer värmen i kroppen och att man blir ganska trött snabbt, samtidigt som vissa tabletter gör en trött. Vi försöker bara hitta en balans som passar mig, men jag tycker det fungerat helt okej i jämförelse med vissa år, då det varit en rejäl start på året i april. Då har jag knappt kunnat spela, men så pass har det inte varit i år.

ANNONS

Bahoui har vidare stor respekt för söndagens motståndare - Hammarby. 

- Vi har stor respekt för dem. Det är en av våra grannar och vi alla kämpar om att vara bäst i landet och i huvudstaden, Stockholm. Det är alltid kul. Jag har vänner, som håller på det laget, och det blir en folkfest med mycket publik och är stora matcher. Nu när det ettan mot tvåan, så det är alltid lite extra, säger han och fortsätter:

- Vi har stor respekt för dem och de ligger där uppe av en anledning. Man får respektera det, men så som vi alltid gjort under mina år i AIK, så är det alltid att om vi gör det vi ska göra blir det en trea, men det är hårt jobb bakom de orden. Jag hoppas att det blir folkfest och att alla njuter, men samtidigt är vi där för att hämta hem tre poäng. 

Publicerad 2022-05-15 kl 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto