Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajens tränare glad över AIK-stjärnans utveckling: "Tagit stora steg"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Marti Cifuentes gav Bilal Hussein positionen som central mittfältare.
Nu är Bajens tränare glad över att se AIK-stjärnans utveckling.
- Han har tagit väldigt stora steg, säger han.

Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes och Bilal Hussein.

Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena i en match där seger kan betyda serieledning. Bajens tränare Marti Cifuentes har tidigare varit tränare i AIK:s akademi, så nu ställs han mot spelare som han har tränat.

Den av hans gamla adepter som har tagit störst kliv i utvecklingen är Bilal Hussein.

- Första matchen jag såg Bilal i så var han wingback. Men jag är väldigt glad över att se hans utveckling. Det var fler som jag hade i deras akademi och som jag är glad över att se deras utveckling, men speciellt med Bilal eftersom han har tagit väldigt stora steg och är en väldigt bra spelare, säger Cifuentes.

ANNONS

Var det du som gjorde om honom från wingback till central mittfältare?
- Njaaa, vi var ett team.

Men det är inte bara Bilal Hussein som Hammarby kommer att se upp med. Cifuentes nämner fler spelare och pekar på att deras kollektiv är stark.

- AIK har gjort det väldigt bra. Vi var många som var förvånade när AIK släppte in fyra mål mot Häcken, för det är inte enkelt att göra mål på AIK. Det var några fasta situationer och så. Sedan 3-0-förlust mot Malmö som har många skickliga spelare, men i mina ögon var det inte en 3-0-match, säger han och fortsätter:

- Det är ett lag som är väldigt bra organiserade i defensiven och har kvalitet i anfallet med Jordan Larsson, Nabil Bahoui och Nicolas Stefanelli. Och fantastiska mittfältare med Sebastian Larsson och Bilal Hussein, och sedan väldigt bra försvarare. Så det är ett bra lag som nu har en fin trend. Det kommer att bli svårt.

ANNONS

Det brukar heta att första målet är viktigt i en fotbollsmatch, är det extra viktigt mot AIK som har visat sig vara bra på att försvara 1-0-ledningar?
- Förmodligen. Det är sant. Första målet är alltid viktig men speciellt mot lag som är väldigt starka. De är bra på att styra tempot och dominera en match efter att ha gjort mål. Det blir viktigt för oss att inte släppa in ett tidigt mål, men vi har sett bra ut defensivt.

Hur ska ni få hål på AIK med det starka mittbacksparet med Alexander Milosevic och Sotirios Papagiannopoulos?
- Det finns sätt att göra det. Det är en av nycklarna vi har tränat på under den här veckan. Jag känner mig säker på att vi kan skapa farliga chanser, vi har så bra spelare.

Publicerad 2022-05-15 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto