Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bahoui talar ut om långa vägen tillbaka - jämför med Zlatans skada: "Inte fått den ärliga chansen utifrån"

5v

Nabil Bahoui har spelat tre 90-minutersmatcher i år i allsvenskan. 
Nu berättar han om den tidigare skadan som fortfarande påverkar honom. 
- Jag kom tillbaka ett halvår för tidigt, säger Bahoui till Fotbollskanalen. 

AIK förlorade derbyt mot Hammarby på Tele2 Arena med 0-1 i söndags. AIK missade därmed chansen att gå upp i serieledning och är nu på tredje plats, men med lika många poäng som Malmö FF i serieledning i allsvenskan. 

Nabil Bahoui, som gjorde 90 minuter på planen, menar däremot att insatsen mot Hammarby inte var så illa som han först trodde att den var.

- Känslorna kunde såklart varit bättre. Att förlora mot grannen är inte kul. Sedan kanske känslorna efter matchen inte speglade vad som faktiskt hände. Det var en låst första halvlek som kunde gått hur som helst. Vi hade två chanser, en hade jag. Om vi hade gjort mål då hade det blivit en helt annan matchbild, säger Bahoui till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Men vid 0-0 fick de in en boll på en omställning, sen forcerade vi och de skapade lite på omställningar, vilket är naturligt. Så dåligt var det inte, men tre poäng är det enda som räknas. Jag tror alla är superbesvikna. 

Bahoui, som spelat mycket ute på en kant i karriären, spelade som central forward mot Hammarby och har även spelat på den positionen i de senaste matcherna. Under onsdagens träning på Karlberg tränade han också enbart som central anfallare.

Nu berättar han varför han föredrar den i jämförelse med tidigare positioner.

 

- På det sättet vi spelar på är jag mer involverad. Jag är lite mer i "hot zone" än tidigare, när jag var på kanten. Jag har spelat där i fyra matcher nu och det har funkat bra och jag hoppas att jag kan fortsätta så. Men vill Bartosz att jag spelar på en annan position, är det inga problem. Det är en lagsport.

ANNONS

Men det är en lite mer fri roll bakom nian i anfallet som du spelar. Du är mer involverad eftersom du kommer längre ner i banan…
- Exakt! Jag har fått lite fria tyglar. Jag kan gå ner i banan om jag vill, gå ut lite på kanten, droppa lite. Det är en drömposition skulle jag säga.

Bahoui har både startat och hoppat in i matcher den här säsongen på grund av skadebekymmer. Han menar att det fortfarande är en konsekvens av hans svåra skada som han drog på sig i december 2019 och att han valde att komma tillbaka tidigare än planerat.

- Min tanke innan säsongen startade var att spela alla matcher från start och spela 90 minuter. Nu har det inte blivit så. Det har hackat i maskineriet. Det har varit lite skador här och inhopp där. Man har inte kommit in i rytmen. Jag har bara spelat tre 90-minutersmatcher. Det är absolut för lite. Men med tanke på den tuffa skadan jag hade så förstår jag. Jag respekterar processen. Men konkurrens är alltid bra, då är det bara upp till tränaren. Men jag är redo för 90.

ANNONS

Bahoui menar att han tog en risk när han kom tillbaka tidigare från skadan. 

- Man har insett att man inte är Stålmannen. Läkarna sade att skadan jag hade skulle ta nio till tolv månader att återhämta sig från. Jag kom tillbaka på sex, och det var en jättestor risk för bakslag. Men jag tog den risken eftersom vi hade en sämre säsong förra året och jag kände att jag kunde bidra med något. Så jag kom tillbaka ett halvår för tidigt. Trots det lyckades jag ta mig igenom säsongen på energi och lyckades avgöra två derbyn. Så jag kunde ändå bidra det lilla jag kunde på en "bonussäsong".

Har det påverkat dig den här säsongen menar du?
- När försäsongen kom hade jag tid för mig själv att balansera kroppen. Jag byggde ganska mycket muskler och hade en jobbig försäsong. Jag är inte någon som brukar gå till gymmet och lyfta tunga vikter så det var ganska nytt för kroppen. Det tog lite tid att vänja sig. Försäsongen var jobbig, jag tror jag bara spelade en träningsmatch innan allsvenskan började. Sedan förstår jag att man hade en bild av mig innan skadan och att det är den man vill se, säger han

ANNONS

Efter sina två mål mot IFK Göteborg för några veckor sedan var 30-åringen tydlig med att han tyckte att kravet på mer var "orättvist". Bahoui vill ha förståelse, även om han såklart tycker om att det ställs höga krav på honom. 

- Jag vill bara förklara att det tar tid att komma tillbaka i form när jag egentligen skulle ha kommit tillbaka ett halvår senare från min skada. Det tar tid. Om vi pratar om vår bästa spelare genom tiderna här i Sverige; Zlatan. Han var i USA i två år, eller ett och ett halvt år, innan han kom tillbaka till toppnivån. Så jag anser att han kanske hade sin startsträcka under den perioden, för att komma tillbaka. Men med Nabil vill man att han ska visa resultat direkt, och det är inga problem. Det enda som är viktigt för mig är vad jag kan bidra till laget, vad Bartosz tycker och vad min pappa tycker. Resten är inte så viktigt.

ANNONS

Så du ser det som att du bara blir bättre för att du fortfarande återhämtar dig från skadan?
- Såklart. Det här året var fokuset bara på att spela fotboll. 30 matcher. Nu kanske det blir 20 eller 19 istället, och då är jag jättenöjd. Men med bara tre 90-minutersmatcher förstår man att det har varit hackigt. Det har varit lite skador och mindre allvarliga grejer, men jag har inte fått in rytmen i kroppen. Det tar tid. Däremot har jag ändå kunnat bidra med sju mål eller något sådant. När jag väl är hundra procent hoppas jag att jag kan bidra med ännu mer, säger han och fortsätter:

- Det är bara att ha tålamod och skärma av det som sägs utifrån. Men det är bara kul att det finns höga krav. Men när det är en skada, då tycker jag att man ska ha lite överseende. Jag känner att jag inte har fått den ärliga chansen utifrån. Hade jag spelat varje match, då fattar jag. Men när jag har varit skadad, varit borta ett helt år och kommit tillbaka till fotbollen efter sex månader... Jag tror inte många förstår den resan. 

ANNONS

Den där kritiken, upplever du att den är från media eller från någon särskild individ?
- Nej nej nej. Jag läser inte så mycket i media, men min pappa berättar ibland vad som skrivs. Och ibland när jag pratar med media, kanske inte från dig, men allmänt liksom. Men kraven är höga, och det är alltid bra. Jag har jättehöga krav på mig själv tillsammans med min pappa, det är det enda som är viktigt. Men jag tänker bara att det kan vara kul för dig, och de som läser den här artikeln, att förstå resan bakom allt. Jag har kommit hit, men jag har fortfarande en bit kvar. Det är en del av processen, antar jag, att komma tillbaka helt.

Publicerad 2021-10-21 kl 10:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto