Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen bekräftar: Amoo intresserad av flytt

Allsvenskan

UPPSALA. FCK vill värva Akinkunmi Amoo.
Och supertalangen är sugen på en flytt, bekräftar nu Hammarby.
- Men vi har kontrakt med honom, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Akinkunmi Amoo och Jesper Jansson.

De senaste dagarna har Akinkunmi Amoo ryktats vara på väg bort från Hammarby. Ekstra bladet har rapporterat om att FC Köpenhamn går "all in" på att värva spelaren efter att ha fått ett första bud på 30 miljoner kronor förkastat. Den danska tidningen har också uppgett att Bajen kräver närmare 63 miljoner för sin nigerianske guldklimp.

Under fredagen gick så Aftonbladet ut med uppgifter om att Amoo träningsvägrat efter att ha anslutit till Hammarbys trupp efter semestern, för att tvinga igenom en flytt. Det har dementerats av Amoo själv och sportchefen Jesper Jansson.

Enligt Jansson stod Amoo över fredagens träning och lördagens träningsmatch mot Sirius (seger med 3-1) på grund av att de senaste dygnen tärt på ytterforwarden.

ANNONS

- Det är mycket runt honom. Han var på träningen, men han är helt utmattad. Dels på grund av en lång jävla resa på grund av en snöstorm i Turkiet och sen är det mycket runt omkring honom, säger sportchefen till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Vi som känner honom vet om bakgrunden och det är lite speciellt när man kommer därifrån han kommer. Det är mycket för en ung kille att ta in, och det är mycket folk runt omkring honom. Han är rätt utmattad.

Har han meddelat er att han vill lämna?
- Vad ska jag säga? Vill lämna… vi vet ju om hur det är. Men vi har kontrakt. Sen vill lämna…

Men han kan tänka sig att testa något annat?
- Ja, absolut. Men vi har ett kontrakt med honom och det ska vara rätt läge (för en försäljning). Rätt läge för spelaren och rätt läge för oss.

Det danska transferfönstret stänger på måndag, den 31 januari.

ANNONS

Vad är läget i förhandlingarna med FCK?
- Det får vi se. Jag vet inte. Det är inte så att vi har någon stress. Den klubb som köper honom ska värdera honom som vi gör. Vi vet att det finns mer att hämta ut från honom, svarar Jesper Jansson.

Bajens nye huvudtränare Marti Cifuentes är fåordig om situationen runt 19-årige Amoo.

- Vi får se vad som händer. Jag vet inte så mycket. Jesper vet mer än vad jag vet, säger Cifuentes.

Tror du att han kommer stanna?
- Vi får se. Men det som är säkert till 100 procent är att vi vill ha spelare som vill spela i Hammarby och som är bra spelare. Amoo är en väldigt bra spelare.

Publicerad 2022-01-29 kl 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto