Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajens tunga facit - bara en seger på sju senaste: "Nu måste vi vara väldigt starka mentalt"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Bara en seger på de sju senaste allsvenska matcherna.
En tung trend för Hammarby.
- Nu måste vi vara väldigt starka mentalt och fortsätta tro på oss själva och det vi gör, säger Marti Cifuentes.

1:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

1:33
Höjdpunkter: Wikheim gav Djurgården derbyseger mot Hammarby
1:42
Wikheim: "Det är en fantastisk känsla - går nästan inte att beskriva"
0:53
Selmani: "Det är en besvikelse"

0-1 i derbyt mot Djurgården betyder att Hammarby bara har en seger på sina sju senaste allsvenska matcher, den kom den 22 maj när det blev 3-0 mot IFK Norrköping.

Så det är klart att Bajens spelare och ledare var dystra efter söndagens förlust.

- Vi måste göra det mycket bättre. Vi måste vara mycket bättre på att ta vara på lägena och samtidigt måste vi täppa till bättre bak. Det är en period nu där allt inte riktigt går som det ska, men vi får bara jobba vidare varje dag och försöka bli bättre. Vi får inte till det i sista tredjedelen och det är något vi måste träna på, säger Edvin Kurtulus.

Nahir Besara håller med:

ANNONS

- Det var det första jag sa till grabbarna när jag kom in i omklädningsrummet: "Vi måste fortfarande tro på det här". Vi har gjort allt bra. Men det var samma sak mot Malmö (i cupfinalen), de vann. Nu vann Djurgården. Det känns som att vårt system är nytt fortfarande. Vi har bara haft den här tränaren i några månader och det känns som att vi är på rätt väg.

- Den här matchen liknar lite de andra matcherna, mot Malmö och Häcken. Vi styrde, hade bollen och skapade egentligen tillräckligt för att göra mål och vinna. Men vi åkte på omställningar. Vi har inte gjort mål. Det är det vi har saknat. Vi har gjort allt bra till det där lilla sista.

Tränaren Marti Cifuentes betonar vikten om att det nu krävs mental styrka och att fortsätta ha tålamod.

- Det är de här sista sakerna, de här halvpassningarna och halvtouchen, som inte är tillräckligt bra och det är därför vi inte skapar fler chanser. Vi är där och jag tror att det kommer att lossna. Men nu är vi i den här situationen. Som jag sa till spelarna, nu måste vi samla så många poäng som vi kan. Det här kommer inte att vara resten av säsongen. Jag är övertygad om att vi kommer att vända på det. Nu måste vi vara väldigt starka mentalt och fortsätta tro på oss själva och det vi gör, säger han.

ANNONS
Publicerad 2022-07-04 kl 09:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto