STOCKHOLM. Djurgården vann derbyt mot Hammarby med 1-0.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Höjdpunkter: Wikheim gav Djurgården derbyseger mot Hammarby
Wikheim: "Det är en fantastisk känsla - går nästan inte att beskriva"
0:53
Selmani: "Det är en besvikelse"

Byten som avgjorde
Gustav Wikheim hade inte fått det att lossna i Djurgården. Men kanske har det gjort det nu? Wikheim kom in efter 65 minuter, tillsammans med Emmanuel Banda. Tre minuter senare tog Wikheim bollen av Simon Sandberg och drog igång ett anfall. Hittade Banda, som hittade tillbaka till Wikheim som placerade in 1-0. Mot Hammarby var Wikheim allt som han inte tidigare inte varit i Djurgården. Han strålade. Näsan mot mål. Drog igång anfall efter anfall, visade fin spelförståelse och touch, och var på spelhumör.

Selmani bänkad efter straffmissen i cupfinalen
Innan uppehållet var Astrit Selmani oftast startspelare i Hammarby. Sedan blev han syndabock när han missade den sista straffen i cupfinalen mot Malmö FF. Efter det har han inte fått starta i någon allsvensk match. Anfallaren har fått nöja sig med inhopp mot Värnamo, Häcken och Djurgården. Under året har känslan varit att det inte har lirat mellan Selmani och hans tränare Marti Cifuentes

I mitten av maj, efter derbyt mot AIK, hade anfallaren ett utspel när han inte fick starta, något som gjorde att han fick be hela laget om ursäkt. Och efter lördagens träning, dagen innan derbyt mot Djurgården, ville han inte prata med media. Selmani har varit öppen med att det finns intresse från andra klubbar, och det är nog inte helt omöjligt att han lämnar Hammarby i sommar.

I derbyt hoppade Selmani in efter 66 minuter och var nära att kvittera på tilläggstid, men nicken träffade ribban.

Cifuentes överraskade
Med Mads Fenger avstängd och Richard Magyar skadad så trodde nog de flesta att Björn Paulsen ska ta platsen bredvid Edvin Kurtulus. Men så blev det inte. I stället fick vänsterbacken Dennis Widgren, som tidigare haft svårt att få speltid, spela mittback. Widgren övertygade inte på den ovana positionen. Som det är nu så känns det som att Cifuentes mest ser Paulsen som en stor och fysisk spelare som är bra på huvudet och som han kan kasta in som anfallare om det krisar och ska jagas mål i slutet av matcher.

Tog lång tid innan Bajen skapade lägen
Djurgården var det laget som skapade klart flest målchanser. För Hammarby tog det ett tag innan man fick still bra lägen. 42 minuter tog det innan Bajens första läge kom. Nahir Besara hittade Bubacarr Trawally som fick bra läge, och där Hjalmar Ekdal räddade med benet. Sedan var det nära att det hettade till precis i början av andra halvlek där Gustav Ludwigsson var nära att få till en bra chans. Trycket kom på tilläggstid när man jagade kvittering och matade upp bollar i hopp om att få till något farligt. Då hade både Astrit Selmani och Björn Paulsen varsin nick i ribban.

Lyckad omgång för Djurgården
Malmö FF förlorade mot Gif Sundsvall och AIK förlorade mot Mjällby. Sedan gick Djurgården ut och vann derbyt mot Hammarby. Nu toppar Djurgården allsvenskan, men har två matcher mer spelade än Häcken.

Publicerad 2022-07-03 kl 17:46