Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wikheims revansch efter hoten: "Förtjänar det här mer än någon annan"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Efter AIK-derbyt polisanmäldes hot mot Djurgården-spelare.
Nu framkommer det att Gustav Wikheim, hjälte mot Hammarby, var en av spelarna som drabbades.
- Jag unnar honom allt det här, säger Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.
- Det var mycket tryck efter den matchen, medger Wikheim.

1:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

1:33
Höjdpunkter: Wikheim gav Djurgården derbyseger mot Hammarby
1:42
Wikheim: "Det är en fantastisk känsla - går nästan inte att beskriva"
0:53
Selmani: "Det är en besvikelse"

Efter att Djurgården förlorade derbyt mot AIK i våras upprättades en polisanmälan. Flera spelare hotades, enligt Djurgården. En av spelarna som drabbades är söndagens derbyhjälte mot Hammarby, Gustav Wikheim. Det framkom efter matchen, som norrmannen blev ende målskytt i.

Wikheim blev starkt kritiserad av Discovery+-experten Alexander Axén efter det nämnda AIK-derbyt men lagkamraten Victor Edvardsen berättar att det var annat som tog hårdare.

- Jag vet inte om han tänker så mycket på det (Axéns kritik). Det var väl mer andra grejer som träffade i så fall. Han har vänt det till något positivt och sett skitbra ut. Jag tror han skiter i vad Axén säger, men de här hoten som kom kanske han tänker mer på i så fall, säger Edvardsen.

Annons

När Wikheim satte 1-0 mot Hammarby sprang Edvardsen hela vägen från avbytarbänken ner till kortsidan för att fira med lagskamraten, efter att ha blivit utbytt mot just norrmannen.

- Jag blev jävligt glad för ”Gurras” skull. Han har kämpat på väldigt hårt i många månader. Jävligt kul för honom att få avgöra det här.

- Han har varit helt outstanding på träningar. Han har snurrat upp fem gubbar. Förhoppningsvis får han en energiboost nu, säger Edvardsen.

Även lagkaptenen Magnus Eriksson jublar över Wikheims mål.

- Han har jättemycket kvaliteter och jag vet själv hur det är att komma till ett nytt lag där det inte klickar direkt, och så vidare. Han har jobbat på och är en fantastisk gubbe att ha i omklädningsrummet. Han förtjänar det här, säger Eriksson.

Om att Wikheim var en av spelarna som drabbades av hot efter AIK-matchen säger kaptenen:

Annons

- Fotbollen är så brutal ibland. Han har varit stark genom det hela och det är en fantastisk gubbe. Jag unnar honom allt det här. Det finns inget bättre. En magisk afton. Han är stark och har en fin familj bakom sig som stöttar. Han får svara på det själv men han har varit stark och han förtjänar det här mer än någon annan.

Sportchefen Bosse Andersson:

- Jag är så jävla glad för hans skull. Han har haft det tufft, givetvis. Men vi har sett sedan vi började om efter uppehållet att han varit väldigt skicklig i träning. Det har säkert känts frustrerande för hans del men vi har sett att kunnandet finns där. Så jäkla skönt att han får kliva fram och vara hjälte en sådan här dag.

- (Fredrik) Ulvestad hade det tufft i början också. Det är en omställning att byta till allsvenskan. Han har varit väldigt bra i träning så vi har känt oss trygga. Det här ger honom en boost, säger Andersson.

Annons

Joel Asoro:

- Jag har tjatat på honom varje dag, för han gör det här gång på gång på träningarna. Man vill bara att han ska få ut det. Vi har bara väntat på det. Jag tycker att det är fantastiskt kul att se. Jag gjorde också mitt första mål i allsvenskan mot just Hammarby, så jag vet ju hur det känns för honom. Jag är så glad för hans skull.

Själv beskriver Wikheim sitt första mål i blårandigt som en av höjdpunkterna i hela hans karriär. Han är öppen med att första perioden i Djurgården inte levt upp till hans egna förväntningar. Faktum är att han inte fått starta i allsvenskan sedan det nämnda AIK-derbyt.

- Det har inte gått helt så som jag hoppats på. Det har varit lite för lite speltid och jag har inte nått nivån som jag själv vet att jag kan hålla. Vi får hoppas att det fortsätta så här nu. Jag har känt mig bättre och bättre under en period nu, säger Wikheim.

Annons

Yttern är också väldigt glad över resten av truppens reaktioner efter derbyt mot Hammarby.

- Det var härligt att få så mycket kärlek från resten av gruppen. Det är fint att se att folk unnar varandra saker.

Du var en av spelarna som drabbades av hot efter AIK-matchen. Hur påverkades du av det?
- Det var mycket tryck efter den AIK-matchen, lite mer än vad jag varit van vid i Danmark och Saudiarabien de senaste åren. Det är klart att det var lite annorlunda.

- Men det är inte så att jag lyssnar på experterna heller, de ska ha saker att prata om.

Publicerad 2022-07-04 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto