Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beijmo om Djurgården och svåra situationen: "Väntar fortfarande på min chans"

Allsvenskan

Felix Beijmo är fast på bänken i Malmö FF. 
Högerbacken ger sin syn på toppmötet mot hans tidigare klubb Djurgården, och konkurrensen med Eric Larsson.
- Jag väntar fortfarande på att få chansen, säger Beijmo till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

23-årigen värvades till Malmö FF från tyska Werder Bremen i augusti förra året, efter att ha spenderat hösten 2019 på lån i MFF. Felix Beijmos första tävlingsstart efter återkomsten dröjde dock till svenska cupen-gruppspelet detta år, när högerbacken fick spela samtliga tre matcher under tiden som Eric Larsson var skadad. 

Tre omgångar in på årets allsvenska har Beijmo inte fått göra någon minut - Larsson verkar lika gjuten på högerbacksplatsen som i höstas. 

- Jag känner att jag är i jättebra form. Jag tyckte att jag gjorde det bra, individuellt sett i cupen och jag är redo att spela mer, säger Felix Beijmo. 

ANNONS

- Jag väntar fortfarande på att få chansen om jag ska vara helt ärlig, sedan jag kom till klubben.

Han svarar kryptiskt på frågan om framtiden, ifall speltiden förblir lika knapp. 

- Jag har inte så mycket att säga där. Det får vi ta då, om jag ska vara helt ärlig, säger Beijmo. 

Han understryker att han inte har några problem i relationen med den sex år äldre Eric Larsson. 

- Den är jättebra. Det är en grym kille, väldigt schysst. Våra flickvänner har hittat varandra bra också. De flesta har barn i laget så det är väl vi - jag och Eric - som inte har barn. Det är bra för våra tjejer att de kanske kan hänga och hitta lite liknande intressen. Jag och Eric har också liknande intressen - det är absolut inga konstigheter. Jag tycker att man vore dum om man inte kunde skilja på vår konkurrenssituation på planen och relationen utanför. Där måste man vara större.

ANNONS

Den BP-fostrade Beijmo spelade 1,5 säsong i Djurgården innan proffsäventyret började i Tyskland. Han har förståelse för att tidigare fans är besvikna över valet av MFF, men poängterar att det i slutändan handlar om hans egna karriärsval. 

- Det (Djurgården) är en fantastisk klubb. Jag har bara positiva känslor att prata om Djurgården och min tid där. Jag hade en jättefin tid. Det är egentligen inte mer än så - nu spelar jag i Malmö och har fullt fokus här och gör allt för att vi ska vinna matchen på måndag, säger Beijmo.

Kommande omgång möts lagen på Tele2 Arena. Djurgården har vunnit de tre inledande matcherna medan MFF tappade poäng mot Östersund (1-1) senast. MFF är därmed bakom Djurgården i tabellen och står på sju poäng tillsammans Sirius och Kalmar FF.

- Det är en jätteviktig match. Två på förhand tippade topplag så klart - det blir en rolig match. Alla matcher är värda samma poäng men detta blir lite mer direkt mot varandra, då vi båda är i toppen. Det är en match vi bör vinna, skulle jag säga.

ANNONS

Inför den allsvenska premiären sa Stockholmslagets sportchef Bosse Andersson till Expressen att MFF känner sig "jävligt stressade av Djurgården". Felix Beijmo bemöter Anderssons teori att Malmö FF inte varit där de är om han inte tagit en femårig paus från Djurgården:

- Bosse är rolig. Det han säger får stå för honom. Men det man kan säga om Bosse är att han har gjort ett fantastiskt jobb i alla fall, sedan han kom tillbaka.  

Publicerad 2021-04-28 kl 14:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto