Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson om MFF:s dystra svit - och Djurgården: "De har inte den största spetsen"

Allsvenskan

Djurgården är det enda lag som gått rent inför den fjärde omgången i allsvenskan.
De
 möter Malmö FF på måndag, som inte vunnit på Tele2 Arena sedan 2017. 
Det är tuffa matcher och små tillfälligheter har avgjort, säger MFF:s Eric Larsson till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF tappade poäng sent i förra omgången mot Östersund. Den regerande mästaren är tvåa i tabellen efter tre omgångar, på samma poäng som Sirius och Kalmar FF. I topp återfinns Djurgården efter segrar mot Elfsborg, Varbergs Bois, och IFK Norrköping – och på måndag möter de MFF hemma på Tele2 Arena.  

- Djurgården är ett bra lag och vi vet vad de har för kvalitéer. De har kanske inte allsvenskans största spets, men som lag är de solida och gör jobbet för varandra. Det blir en tuff match men känslan är god, säger högerbacken Eric Larsson. 

ANNONS

Hans MFF behöver sällan bemöta svaga siffror i en allsvensk kontext. Men just på Tele2 Arena är statistiken dyster. MFF har inte vunnit där sedan i augusti 2017 (ett självmål avgjorde mot Djurgården), vilket innebär sju raka matcher mot Djurgården och Hammarby utan seger, cupfinalen 2018 inkluderad.

I den senaste matchen mot Djurgården tappade MFF en tvåmålsledning sent inom loppet av några minuter och förlorade med 3-2 

- Båda Hammarby och Djurgården är bra lag så det är klart att det är tuffa matcher. Själva arenan i sig tror jag inte har en så stor effekt – det är mer att lagen är bra. Det är tuffa matcher och små tillfälligheter har avgjort. Vi hade väldigt bra förutsättningar till att vinna förra året, men tappade i slutet. Känslan är ändå god inför matchen. Det som har varit har varit - det är en ny match som ska spelas, säger Larsson.  

ANNONS

Han beskriver arenans konstgräs som ett snabbare underlag, men vill inte bortförklara de dåliga resultaten med det. Den Gefle-fostrade Eric Larsson är van vid underlaget och har svårt att ta ställning i konstgräsdebatten.  

- Jag är varken för eller emot. Det är klart, hade man fått önska hade klimatet varit som i Spanien i hela Sverige. Så att man hade kunnat ha fantastiska gräsplaner i Sverige nu. Förra helgen kom det mängder av snö under matchen som spelades i Gävle, så det är klart att det kan vara lite bekymmer att få bra gräsplaner. Man vill heller inte spela på en jordplan - men det är klart att jag föredrar att spela på gräs, absolut. Det är en svår fråga.  

Måndagens match blir också en duell mellan två av seriens bästa högerbackar. Aslak Fonn Witry, 25, har gjort två mål i allsvenskan – vilket är flest i Djurgården hittills. Det betyder att norrmannen stått för sju mål och 14 assist i serien sedan han värvades inför säsongen 2019. 

ANNONS

Den fyra år äldre Larsson har under samma period gjort tre mål och tio assist, och stod för 2+8 under debutsäsongen i Malmö FF 2018. Det är bara Elfsborgs Johan Larsson - som gjorde 3+12 förra året - som producerar poäng i en liknande takt som Witry och Eric Larsson bland allsvenskans högerbackar.   

MFF-försvararen Larsson säger följande om duellen mot Witry 

- Han är en duktig ytterback. Nu gjorde han mål på en straff senast som såg säker ut. Det är en duktig spelare och som sagt, Djurgården har en bred trupp med många duktiga spelare. Det är klart att han också är duktig när han spelar match ut och match in i Djurgården som ligger i toppen av allsvenskan. Matchen i matchen blir spännande och återigen, jag har en god känsla inför matchen. 

ANNONS

Mötet mellan Djurgården och MFF avslutar omgång fyra, och har avsparkstiden 18:30. 

Publicerad 2021-05-01 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto