Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En minut på tre matcher för Ademi: "Jag är redo att starta"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Nyförvärvet Albion Ademi har bara fått en spela en minut i Djurgårdens tre första omgångar.
Nu siktar han på en startplats mot Malmö FF.
- Jag är redo att spela när chansen kommer, säger Ademi till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Inför säsongen värvade Djurgården in vänsteryttern och poängspelaren Albion Ademi från finländska IFK Mariehamn. 22-åringen har dock haft det svårt att erövra en ordinarie plats i säsongsupptakten och fått nöja sig med en minuts spel mot Varbergs Bois senast. Samtidigt har Djurgården imponerat och tagit full pott i de tre första omgångarna.

För Fotbollskanalen berättar nu Ademi om hur han kommit in i laget och sättet Djurgården vill spela under sina första månader i klubben.

- Det går lite i taget. Tränarna bestämmer alltid (vem som ska spela). Blir det en minut blir det så och blir det 90 minuter blir det så. Alltid när jag kommer ut på planen gör jag mitt bästa och såklart har jag anpassat mig väldigt bra till systemet och allt, så jag är redo att spela när chansen kommer.

ANNONS

Har det varit frustrerande att titta på från sidan hittills?
- Ja, självklart, en spelare vill alltid spela och hjälpa laget. När tränarna ger mig chansen är det upp till mig hur jag spelar.

Har du en bra konversation med tränarna?
- Ja, väldigt bra. De hjälper mig mycket med vår spelstil, vad jag måste göra. Mina lagkamrater hjälper mig mycket, vi hjälper varandra, så jag får mycket hjälp från dem också.

På måndag väntar ett tidigt toppmöte mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena. Får Ademi chansen från start då?

- Självklart är det tufft, för spelare spelar bra på min position och alla positioner, så det enda jag kan göra är att träna hårt. Om tränarna ger mig chansen måste jag visa det jag kan.

Vad tror du om matchen?
- Det är en väldigt tuff match mot en riktigt bra motståndare. Vi går in hårt för det och låt oss se vad som händer. De har några riktigt tekniska spelare och deras anfallsspelare är väldigt bra.

ANNONS

Ademi gjorde 14 mål och tre assist på 22 matcher för IFK Mariehamn i fjol. Yttern kan välja att spela för Finland, Albanien eller Kosovo i landslagssammanhang och spelar i nuläget för Albaniens U21-landslag.

Publicerad 2021-05-02 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto