Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Bajens, Häckens och Elfsborgs fans stoppas

Europa Conference League

Det blir inga resor för Hammarbys, Häckens och Elfsborgs supportrar när Europa Conference League-kvalet inleds i juli.
Detta meddelar Uefa, som förbjuder bortasupportrar i ECL-kvalet.

Foto: Bildbyrån

Under onsdagen lottades vilka lag som Hammarby, Häcken och Elfsborg får möta i årets upplaga av Europa Conference League. Elfsborg ställs mot vinnaren mellan Milsami Orhei (Moldavien) och FK Sarajevo (Bosnien och Hercegovina), medan Hammarby ställs mot vinnaren mellan NK Maribor (Slovenien) och Urartu (Armenien) och Häcken får spela mot Aberdeen.

Kvalmötena inleds 22 juli med returmatch 29 juli, men när lagen spelar på bortaplan mot sina respektive motstånd kommer inga bortasupportrar att följa matchen på plats. Detta då Uefas exekutiva kommitté förbjuder detta.

"Uefas exekutiva kommitté har beslutat att inte tillåta några bortasupportrar att besöka klubblagsturneringar i Uefas regi. Regeln om att fem procent av besökarna ska vara bortasupportrar appliceras inte för kvalificeringsfasen under 2021/22", skriver Uefa i ett uttalande.

ANNONS

Anledningen till att Uefa inte tillåter bortasupportrar på matcherna ligger i den pågående coronapandemin och att man vill minimera risken för smittspridning av viruset.  

Noterbart är däremot att supportrar just nu får besöka och resa runt om i Europa för att se sina respektive landslag i EM.

Publicerad 2021-06-16 kl 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto