Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt om Johanssons tidiga byte - utesluter inte hjärnskakning

Allsvenskan

GÖTEBORG. Calle Johansson, 28, utgick i Blåvitts match mot Helsingborg med yrsel. 
Nu utesluter klubben inte att mittbacken ådragit sig en hjärnskakning. 
- I så fall måste vi följa hjärntrappan, säger Calle Persson, fysioterapeut i IFK Göteborg. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Helsingborg i spelaren.

Calle Johansson tvingades hastigt och lustigt utgå i paus i IFK Göteborgs 1-3-förlust hemma mot Helsingborg. Tränare Mikael Stahres anledning till det hela var att mittbacken var yr och att det blixtrade i synfältet. 

Johansson kom inte till den mixade zonen efter matchen, men klubbens fysioterappeut Calle Persson ger besked om 28-åringens status. 

- Han mår relativt okej, men var yr och vi bedömde att vi behövde byta. Det finns inte så mycket mer att säga i dagsläget. Han har ändå lugnat sig nu och mår hyfsat bra. Vi får se hur han känner sig i morgon och ta det därifrån, säger Persson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Handlade det om något migränliknande?
- Möjligt att det är det som har kommit. Han fick symptomen, de var stegrande och han kunde inte göra sig själv rättvisa på grund av yrsel.

Nästa helg väntar bortamöte mot Djurgården för Blåvitts del. Då är Calle Johanssons medverkan osäker, även om Calle Persson är hoppfull. 

- Det är för tidigt att säga. Vi kommer givetvis göra allt vi kan för att få honom tillgänglig, och sedan får vi ta det dag för dag.

Var han tvungen att utgå av medicinska skäl eller var det han själv som kände att han inte kunde göra sig rättvisa?
- Det är alltid en blandning. Vi har ju givetvis en dialog med spelaren. Om han känner att han inte kan göra sig själv rättfärdigad, då går det ju inte. Med de symptomen var det ingen tvekan, då var det lika bra att byta. 

Kände han något inför matchen?

ANNONS
- Nej, det kom smygande. Man kan ju ha symptom vissa dagar där man inte känner igen sig själv, men det här var något som kom. Då var vi tvungna att agera och ta ut honom, förklarar Persson. 

Fysioterapeuten medger att Johansson fick lättare smällar under matchens gång, och utseluter inte en lättare form av hjärnskakning. 

- Om vi inte misstänker det (en huvudskada), så följer vi ju inte en hjärntrappa. Men är det en lätt hjärnskakning så måste vi ju givetvis göra det av säkerhetsskäl, säger Calle Persson.

Publicerad 2022-09-12 kl 22:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto