Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts sportchef om Hamsik-uppgifterna: "Förhoppning att han kommer tillbaka hit"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Marek Hamsik har kontrakt med IFK Göteborg även efter EM, men kan lämna i förtid. 
Sportchefen Pontus Farnerud ger inte upp hoppet om att behålla stjärnan. 
- Någonstans så har man en förhoppning om att han ska komma tillbaka hit efter EM, säger Farnerud till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Allt mer pekar på att Marek Hamsik gjort sin sista match för IFK Göteborg. 33-åringen har kontrakt med Blåvitt fram till den 30 augusti, men kan lämna gratis om ett attraktivt erbjudande kommer utifrån.  

Turkiska 61Saat skriver idag att Trabzonspor kommit överens med den slovakiske mittfältaren. Transferjournalisten Hasan Tünchel menar att Hamsik är överens med Trabzonspor och ska diskutera flytten med sin familj de närmaste dagarna.  

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud bemöter uppgiften: 

- Jag läser samma sak som ni, man försöker ju hålla sig uppdaterad i den internationella fotbollen. Det enda jag kan säga är att vi har en bra dialog med honom och hans agent. Det enda jag vet är att han gör allt vad han kan för att bli spelklar till EM, och inget mer än så.  

ANNONS

Finns det någon besvikelse från hans sida över tiden här tror du?  
- Ja, det är väl klart. Det blev ju inte optimalt med den starten han fick och skadan där. Det är klart, hade han fått ett par träningsmatcher och kommit in i det, istället för att hoppa in direkt i allsvenskan och kanske inte vara hundra procent, då hade han säkert haft en annan känsla. Dessutom hade vi vunnit fotbollsmatcher! Fler fotbollsmatcher så hade han säkert haft en annan känsla. Men jag tror ändå att han uppskattar IFK Göteborg som förening och hur vi varit mot honom, och de möjligheter vi gett honom för att förbereda sig på bästa sätt inför EM. Någonstans så har man en förhoppning om att han ska komma tillbaka hit efter EM.  

 Kan du ge en procentchans?  
- Nej, svarar Pontus Farnerud kortfattat.  

ANNONS

Marek Hamsik spelade sex matcher och gjorde ett mål för IFK Göteborg under våren, som ligger först på tionde plats i allsvenskan. För närvarande befinner han sig på Slovakiens EM-uppladdning.  

Publicerad 2021-06-07 kl 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto