Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bollkallar kan ha skadats av banger: "De har tagits om hand om"

Allsvenskan

Två bollkallar på Stadion kan ha farit illa i mötet mellan MFF och AIK.
Enligt Sydsvenskan ska anledningen ha varit en banger.
- De har tagits om hand av vår lagläkare, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe till tidningen.

2:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan MFF och AIK i spelaren.

I matchen mellan AIK och Malmö FF gick att höra ljudliga smällar efter att bangers kastats in under matchen. Enligt Sydsvenskan ska en av dem kastats mot MFF-supportrar - en annan befaras ha skadat två bollkallar. De andra ska ha kastats mot säkerhetszonen vid AIK-s klack, enligt Sydsvenskan.

- De har tagits om hand av vår lagläkare. Jag vet inte hur det har fått någon form av skador på hörseln eller annat. Men vi kommer självklart att göra en polisanmälan. Det handlar om misshandel eller grov misshandel, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe till tidningen.

Narbe berättar dock för tidningen att man ännu inte har fått bekräftat om att någon kommit till skada. Däremot hoppas han att fler uppgiftslämnare hör av sig.

ANNONS

- Jag har inga besked i nuläget om att någon blivit skadad eller tappat hörseln där uppe. Inte ännu, men vi förväntar oss att det kommer in mer uppgifter. Men konsekvensen blir att en stor del av vår publik lämnar. Jag vet inte om de går hem eller ställer sig i skydd, men det blir ett rejält bortfall.

Polisen meddelade sent under måndagen att de utreder händelserna som misshandel alternativt vållande till kroppsskada.

- Det är fullständigt oacceptabelt att kasta bangers, det är förenat med livsfara. Polisen ser allvarligt på detta och vi kommer att utreda händelserna, säger kommenderingschef Andy Roberts till polisens hemsida.

Publicerad 2019-10-28 kl 23:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto