POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Christiansen fick äntligen göra comeback för MFF: ”Väntat på detta i sex månader”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Sex månader efter att ha blivit skadad fick Anders Christiansen hoppa in och göra comeback för MFF. Han vet dock inte när fansen får se honom som startspelare igen. 
- Det är svårt att säga om det tar en vecka eller sex veckor.

När Tobias Sana satte 1-0 för Malmö FF mot Jönköpings Södra var publikens jubel bara marginellt högre än när laget hade gjort ett byte några minuter tidigare. Anders Christiansen kom in och fick sin första match sedan 25:e september.

167 dagars slit för att ta sig tillbaka efter en skada i lårets muskelfäste.

- Det här har jag väntat på länge. Att få komma in och spela igen efter sex månaders rehab, sa Christiansen efter matchen.

Christiansen kom till Malmö FF förra året med problem. Han hade knappt spelat matcher i Chievo på ett år och var därför inte tillräckligt bra tränad. Han sa i en tidigare intervju med Fotbollskanalen att det tog lång tid att ens känna sig hundraprocentig.

- Det gick nästan till sommaruppehållet innan jag kunde närma mig min nivå.

När han väl var inne i flytet förra året så gick det bara ett par månader innan den här skadan. Han vet nu inte när han är på högsta nivå igen.

- Jag var ju i samma situation förra året när jag kom och inte hade spelat på tolv månader. Nu har jag inte spelat på sex (månader) så det är svårt att säga om det tar en vecka eller sex veckor.

I matchen mot Jönköpings Södra behövde han endast tio minuter för att definiera hela sin spelstil.

Han var inblandad i Tobias Sanas mål. Christiansen är en poängstark mittfältare, och ville ha ännu mer än de sex målen och två assisten han gjorde ifjol. Det här målet tyckte han dock att Sana skulle vara i fokus för.

- Om man kan isolera Sana i en-mot-en så tycker jag att han är en av allsvenskans bästa spelare.

Christiansen drog också på sig ett gult kort och var allmänt het. När Sana jämförde Christiansen med Scholes var det för fler likheter än spelstilen och hårfärgen. Under åren i Danmark fick Christiansen en utmärkelse om att vara danska ligans största hetsporre.

Kanske det viktigaste var dock att MFF:s sista tio minuter såg bättre ut när dansken hade kommit in. När Magnus Wolff Eikrem fick pris som allsvenskans bästa spelare ifjol tyckte han det var fel. Han ville att priset skulle ha hamnat hos Christiansen. Malmö FF hoppas nu kunna lyfta sig ännu en nivå med Christiansen tillbaka i laget.

Publicerad 2017-03-11 kl 19:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå