Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Då kan Guidetti göra debut för AIK - i förtid: "Alaves har varit snälla"

Allsvenskan

SOLNA. Han blir spelklar först den 15 juli.
Men redan den 11 juni kan John Guidetti göra debut för AIK.
- Alaves har varit snälla och sagt att jag får spela träningsmatcher, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Nyligen presenterades John Guidetti av AIK. Den landslagsmeriterade forwarden skrev på ett kontrakt med de svartgula som börjar gälla i sommar. Men eftersom säsongen med Deportivo Alaves, som spelaren tillhört de senaste åren, tagit slut har Guidetti redan nu anslutit till sin nya klubb.

Nu ska Guidetti börja träna med sitt lag och göra sig redo för den 15 juli, då han blir spelklar och kan göra tävlingsdebut.

Men redan innan dess kan 30-åringen göra sin första match i svartgult. För den 11 juni spelar AIK en träningsmatch borta mot norska Molde.

- Den 7 juni gör han sin premiärträning med laget, säger sportchefen Henrik Jurelius och förklarar vidare att det är upp till tränarstaben om Guidetti ska spela mot Mode.

ANNONS

Guidetti själv spelar gärna mot Molde för att bygga upp formen.

- Självklart. Och jag ser på den här första tiden lite som en försäsong, säger forwarden.

- Jag vet att coach (Bartosz Grzelak) har en jättebra plan för mig. Och Alaves har varit snälla och sagt att jag får träna och spela träningsmatcher med AIK.

Om sin egen status just nu säger Guidetti:

- Det var väldigt längesedan jag spelade i allsvenskan, men jag känner mig i otroligt bra fysisk form. Sen spelar det ingen roll hur många träningar du gör eller hur många intervaller du kör efteråt, det är alltid annorlunda när det är match. Men det är inget stort problem. Det handlar om att lära känna andra i laget och vilka ytor som finns i allsvenskan och så vidare.

Publicerad 2022-05-26 kl 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto