Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidetti bekräftar: nobbade allsvenska bud för AIK

Allsvenskan

SOLNA. John Guidetti nobbade allsvenska konkurrenter för AIK.
Det berättar nu forwardsstjärnan.
- Jag ville inte spela någon annanstans, säger Guidetti.

4:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

På en presskonferens under torsdagen mötte John Guidetti media för första gången efter att ha skrivit på för AIK. Den 7 juni börjar forwarden träna med sitt nya lag och den 15 juli blir han spelklar.

Nu bekräftar den 30-årige stjärnan att andra allsvenska klubbar ryckt i honom.

- Det var självklart intresse både från klubbar i Sverige och utomlands. Alla var väldigt respektfulla när de pratade med mig och jag visade samma respekt tillbaka. Men jag kände att jag inte ville spela någon annanstans förutom här. Det var därför jag valde att komma hit, säger Guidetti.

Han vill inte gå in på vilken eller vilka klubbar i allsvenskan som försökte värva honom men tidigare har sajten fotbolldirekt.se rapporterat att Malmö FF visade intresse för Guidetti.

ANNONS

Den landslagsmeriterade forwarden har länge varit öppen med att han har AIK-sympatier. Och enligt honom själv tackade han nej till rejält mycket större lönekuvert än det Gnaget nu erbjöd, just för att få spela i klubben han har ett starkt band till.

- Självklart kunde jag ha gått någon annanstans och tjänat mer pengar, men då hade jag fått spela i en liga där folk kanske inte känner den stoltheten när man går upp på morgonen som de gör här. Kommer jag hem hit kan jag kanske göra så att någon kan gå till jobbet med en AIK-tröja på sig och känna stolthet, jag kan bidra till att supportrarna är glada. Här kan man faktiskt spela roll.

Är du hemma i Sverige för gott nu eller kan du fortfarande tänka dig en flytt utomlands? Vad har du för ambitioner?
- Man ska aldrig säga aldrig. Men om man säger så här: jag tror att de erbjudanden som jag hade nu för att stanna kvar utomlands hade förmodligen de flesta i allsvenskan valt att tacka ja till. Så jag vet inte vad det är för erbjudanden som skulle göra att jag vill utomlands senare. Det skulle vara något unikt. Redan nu fanns det bud från klubbar på en jättehög nivå med jättebra ekonomiska förutsättningar. Det är någonstans ett bevis på hur bra AIK gjort det här och hur fantastisk jag tycker den här klubben är. 

ANNONS

Om Guidetti hoppas på att få göra comeback i landslaget genom bra spel i AIK? Nja, Blågult är inte högst upp på listan över drömmar som forwarden har nu.

- Min prioritet ligger på AIK. Jag vill uppnå häftiga saker med AIK. Jag är forfarande den där 15-åringen som har stora drömmar. Många kanske tänker: "Han är helt jättekonstig, han har massa drömmar". Men det har fungerat bra hittills och jag kommer inte ändra mig. 

- Men de drömmarna nu handlar om AIK. Jag har haft tur som fått representera Sverige i väldigt många år och många turneringar, och jag har uppnått väldigt mycket. Men det är verkligen inget jag tänker på just nu.

Publicerad 2022-05-26 kl 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto