POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Datumet irriterar MFF: "Underligt att FCK går ut med något som inte är klart"

Malmö FF visste att Roland Nilsson skulle till FCK.
Men datumet, 1 juli, irriterar mästarklubben.
- Ett förvånande utspel, säger Håkan Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se avslöjade tidigare i vintras har FC Köpenhamn velat lägga vantarna på ”Rolle” en längre tid. Deras nuvarande tränare, Ståle Solbakken, blir norsk förbundskapten i sommar och då ska en ersättare in.

Nu faller valet på MFF:s guldmakare Roland Nilsson. Enligt ett pressmeddelande från FC Köpenhamn på fredagen ansluter han 1 juli, eller till och med tidigare. Samtidigt betonar Malmö att Nilsson har ett gällande avtal över 2011.

Vi har ju förstått sedan tidigare att Roland gjort upp med FC Köpenhamn. Sedan blir vi en aning konfunderade över att man sätter ett datum som inte är avhandlat. Vi har ju vårt kontrakt över den här säsongen. Så lite förvånande är det att de officiellt säger något annat, säger ordföranden Håkan Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Du tänker på 1 juli, som FCK skriver på sin hemsida?
- Ja, precis.

Var har de fått det datumet ifrån?
- Det får du fråga dem om, men inte från oss i alla fall.

Samtidigt berättar den svenska föreningen att förhandlingar pågår ”i en god anda”, men man har alltjämt som ståndpunkt att behålla Roland Nilsson till dess att en ny ledare rekryterats, och man enats med FCK om en lösning.

- MFF är en professionell klubb, precis som FCK, och Roland Nilsson är en utomordentligt skicklig fotbollstränare och en hedersman på alla sätt och vis. Jag utgår ifrån att alla parter honorerar de avtal som finns. Det är egentligen den enda kommentaren jag har kring det, säger Håkan Jeppsson.

Hur långt ifrån varandra står ni och FCK?
- Ja kommenterar inte de diskussionerna. Vi har haft en preliminär kontakt om att ”Rolle” valt dem. Sedan kom det som en nyhet för oss att de säger 1 juli, så vi får smälta det först.

När kan ni själva få en ny tränare i hamn?
- Svårt att säga. Vi har hela tiden tittat på nästa år som utgångspunkt. Så ser situationen fortfarande ut. Det ska bli rätt och det får ta den tiden det tar. Men läget spetsas ju till när den andra parten går ut så här.

Håkan Jeppsson vill samtidigt avdramatisera betydelsen av ett tränarskifte, eftersom det ligger i branschens natur med snabba övergångar för spelare såväl som ledare. Han pekar på att man får ha en förståelse för att ”Rolle” vill gå vidare i sin karriär.

- Han går till något han upplever vara, åtminstone just nu, en större utmaning. Det är bara att acceptera. Men det är klart att det blir lite olyckligt och stör när vi får reda på det precis före den allsvenska starten. Men trots allt ska man inte överdriva, jag tror inte att spelarna ligger sömnlösa på nätterna för en sådan sak, säger Jeppsson.

Publicerad 2011-04-01 kl 17:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå