Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FCK vill ha Rolle direkt: "Hoppas på en snar lösning"

Allsvenskan

Roland Nilsson tar över FC Köpenhamn.
Frågan är bara när.
- Hoppas på en snar lösning, säger sportchef Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

Tidigare i vintras kunde fotbollskanalen.se avslöja att danskarna identifierat Malmötränaren som ersättare till Ståle Solbakken, när denne blir norsk förbundskapten efter säsongen. Sedan dess har spekulationerna varit i full gång. Tidigare i veckan lade MFF ut ett pressmeddelande som förtydligade ”Rolles” kontraktssituation, med hans gällande avtal över 2011.

Men på fredagen kontrade FCK. Via sin hemsida lät huvudstadsklubben meddela att man kommit överens med Nilsson om ett treårskontrakt. Danskarna hoppas att 47-åringen ansluter så snart som möjligt, men samtidigt betonar MFF att han har ett gällande avtal över hela 2011.

ANNONS

- Vi går ut med den här informationen på grund av alla skriverier i svenska och danska medier på senaste tiden. Nu lägger vi fram allt och då återstår egentligen bara en fråga, säger Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

Vilken fråga är det?
- Ja, alltså när Roland kommer till Köpenhamn.

Jensen hyser gott hopp om att lösa frågan ”inom en snar framtid” och han berättar att man för samtal i god anda med Malmö FF:

- Jag har en förhoppning om en snar lösning, eftersom det skulle gynna alla inblandade. Men exakt när vi kan komma överens finns bara två parter som svara på, de båda klubbarna, säger Jensen.

När tror du själv att anländer?
- Helst innan sommaren, men jag har inga fler kommentarer kring det.

Varför väljer ni just ”Rolle”?
- Det har med hans grundläggande spelidé att göra, den liknar modellen FC Köpenhamn använt sig av i tio år. Sedan har han en mycket fin bakgrund som landslagsman och elitspelare, den erfarenheten är viktig. Och så har vi inte minst tittat på prestationerna med Malmö. Han har ju dokumenterade framgångar som tränare.

ANNONS
Publicerad 2011-04-01 kl 18:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto