Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif-fansen stoppade spelet efter misstänkta hjärtstoppet: "Var oklara direktiv"

Allsvenskan

DEGERFORS. Ett misstänkt hjärtstopp ägde rum på Djurgårdens bortaläktare. 
Efteråt kommer lugnande rapporter.
- Man skickar alla tankar till de anhöriga, säger Dif:s lagkapten Magnus Eriksson.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Matchen mellan Degerfors och Djurgården var dryga halvtimmen gammal när supportrar från bortaläktaren tog sig ner mot kortlinjen för att stoppa spelet. Detta på grund av ett misstänkt hjärtstopp på läktaren, varpå läkarpersonal med tillhörande hjärtstartare snabbt rusade till platsen. Spelet avbröts omgående.

- Jag hörde bara att de (fansen) skrek en del. Det är klart att det är tråkigt när det händer och jag hoppas att allting går bra med personen. Allt gick så snabbt där, säger Victor Edvardsen. 

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson: 

- Först och främst skickar man alla tankar till de anhöriga. Det är hemskt. Jag tror att båda lagen blev lika påverkade. Det är sådant man inte vill se, säger 32-åringen.

ANNONS

Under tiden personen i fråga behandlades nedanför läktaren, såg spelarna ut att ta plats på planen igen för att dra i gång spelet. Något som gjorde Dif-fansen rasande. Spelet återupptogs då först fem-tio minuter senare när personen lämnat arenan på bår. 

- Jag tror att det var lite oklara direktiv. Vi fick ett "go" härifrån, och så var han fortfarande kvar där. Helst ville man ju att han skulle rulla bort därifrån och att allt skulle vara frid och fröjd, säger Eriksson. 

Victor Edvardsen förklarar att avsikten inte var att blåsa i gång spelet innan personen var bortförd från arenan. 

- Om man ska försvara honom (domaren) lite så sa han inte till oss att vi skulle dra i gång det. Det var mer att vi ville gå ut och ställa oss på våra positioner. Det var nog inte hans fel, säger Edvardsen. 

ANNONS

De senaste rapporterna gör gällande att personen i fråga har blivit förd till Karlskoga lasarett och mår under omständigheterna bra. Sjukdomsproblematiken ska ha varit känd sedan tidigare och är något som utreds i dagsläget.

Publicerad 2022-10-01 kl 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto