Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-stjärnan om domen: "Det är som födelsedag"

Malmö-Djurgården spelas om - ett historiskt och överraskande beslut. Inte minst för Dif. Christer Youssef tror knappt sina öron när han får höra om domen.

- Va, är det sant?!

Ja, den spelas om, 90 minuter med start 0-0.

- Skämtar du?

Nej, och ni får spela inför publik också.

- Fantastiskt, det är som födelsedag, present efter present!

Christer Youssefs glädje över domen går inte att ta miste på, för att inte tala om så överraskad Dif-anfallaren är över disciplinnämndens beslut. Youssef trodde på 3-0 åt något lag, ingen av Djurgårdens spelare hade trott något annat, säger han.

- Det här är en seger för fotbollen, det var det bästa beslut de kunde ta efter alla skrivbordsmatcher, säger Christer Youssef till FotbollDirekt.se.

- Fotboll ska avgöras på fotbollsplanen. Och det känns som en fin gest mot alla de som var där och skötte sig, de ska inte straffas för det här.

Datumet för omspelet är ännu inte fastställt. Malmö har ett redan tajt schema med Europaspel och uppskjutna matcher mot Häcken och Gefle som ska spelas.

Djurgårdens matchkalender är inte lika fullklottrad, och med tanke på det tabelläge laget befinner sig i känns inte en extra match med chans att spela till sig tre poäng särskilt betungande.

- Nej verkligen inte. Men samtidigt, vi hade 0-1 och det hade gått 12 minuter. Man vet aldrig vart den matchen tagit vägen. Vi kan inte hålla på så här i längden, matcherna måste avgöras på planen. Man har ju aldrig testat det här förut. Sedan är det klart att vi samtidigt inte kan ha hur många omspel som helst på en säsong.

- Men jag kan väl tycka att det är för dem på läktarna som domarna ska falla. Dagens teknologi borde kunna göra det möjligt att se vem som gjort vad också och straffa dem rejält. Men det är en fråga för förbundet.

Malmö får ett späckat schema?

- Man kan ha förståelse för att det blir många matcher, men vi spelar ju egentligen inte så många matcher i Sverige om man jämför med Europa.

- För oss blir det en lång höst, men man vill ju spela fotboll, jag vill ha många matcher.

Publicerad 2011-09-05 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons