Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården begärde att få träffa Disciplinnämnden - det blev räddningen

Några dagar innan domen begärde Djurgården att få träffa Disciplinnämnden. Och mötet blev Difs räddning.
- De ville framlägga sin sak och pedagogiskt peka på de punkterna som de ansåg var viktiga, säger nämndens vice ordförande Staffan Anderberg.

De flesta trodde att Malmö FF skulle tilldelas en 3-0-seger. Men bara några dagar innan beslutet skulle offentliggöras begärde Djurgården ett muntligt förhör.
- Jag kan inte erinra mig att det har förekommit tidigare. Det är väl bra att folk får lägga fram allt de vill och det fick båda parterna göra, säger Staffan Anderberg.
- Det var Djurgården som begärde mötet. De ville framlägga sin sak och de ville pedagogiskt peka på de punkterna som de ansåg var viktiga.

Påverkade det ert beslut?
- Vi tar in allt vad folk säger, dels skriftligt, dels muntligt material.

Hade Djurgården något speciellt att komma med eftersom de begärde ett muntligt förhör?
- Det vill jag inte gå in på. Jag vill inte svara på den frågan över huvud taget, för det framgår av beslutet vilka faktorer vi har beaktat.

Har du förståelse för att Malmö är arga?
- Sanningen är alltid subjektiv. Vi har efter bästa förmåga försökt bedöma detta. Det är klart att det går ut över Malmö till viss del, men å andra sidan ska det spelas en match med publik så de får åtminstone intäkter för det, säger Anderberg.

Så du tycker att det är bra för MFF att de tjänar pengar på det här?
- Jag kan inte säga om det bara är negativt för dem. Det hade varit bättre om det funnits ett bättre underlag för vår bedömning och det är ett problem med läktarna över Djurgårdens fans, vi kunde inte bortse från det, där det hälldes ner öl och så vidare. Och man kunde då inte utesluta att det hade kommit något därifrån.

Så Malmö får skylla sig själv?
- Kanske inte skylla sig själv, men det är kanske en signal att de och alla andra ska vara noggrannare i säkerhetsarbetet.

Staffan Anderberg anser att det finns saker som talar för att smällarna kom från Djurgårdens fans.
- Det är alltid svårt när det är bevisvärdering. Flera omständigheter talar för att det skulle kunna vara Djurgården som ansvarar för det, men det ska vara ett högt beviskrav. Hellre fria än fälla, säger han.

Publicerad 2011-09-05 kl 17:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons