Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif-stjärnorna ryter ifrån: "För jävligt - det tar bort lite av glädjen"

Allsvenskan

STOCKHOLM. En bengal kastades upp på en Hammarby-sektion inför söndagens derby.
Nu ryter flera stjärnor i Djurgårdens lag ifrån.
- Det tar på riktigt bort lite av glädjen, säger lagkapten Jonas Olsson till Fotbollskanalen.
- Det är skit. Katastrof, kommenterar Andreas Isaksson. 

1:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där bengalen kastades i spelaren ovan.

Matchen mellan Hammarby och Djurgården under söndagen, som Dif vann med 3-1, sköts upp i en halvtimme. Anledningen? En brinnande bengal kastades från Djurgårdens klacksektion, upp på en Hammarby-sektion.

Efter segern är Djurgårdens spelare skarpt kritiska till det som inträffade. Bland annat målvakten Andreas Isaksson.

- Det där är skit. Det är katastrof. Bengalerna ska bort bara, så är det. Det måste ta slut. Varje derby är det så här, det blir förseningar, det är rök, bråk... Det tillhör inte fotbollen. Man måste nog ha hårdare straff för de som håller på med den här skiten, säger han.

ANNONS

- Jag tycker inte bengaler och fotboll hör ihop. Jag såg också Hammarbys banderoll, där det stod något om att legalisera bengaler. Jag tycker det är helt galet. Det förstör bara. Det kanske ser roligt ut och det kanske är kul att tända på och så, men det finns andra grejer att göra. De gör ju häftiga tifon, som de lägger hundratals timmar på, och det är skitfint och skithäftigt. Men bengaler kan de lägga ner, säger han och betonar att det är en liten klick supportrar som han är besviken på.

Lagkaptenen Jonas Olsson är även han förbannad.

- Det är för jävligt att man kastar en bengal in i ett folkhav. Vill vi ha det så här? Klubbarna måste verkligen, verkligen fördöma och ta ställning starkt mot det, säger Olsson.

- Det tar på riktigt bort lite av glädjen. Jag läste att det var någon flicka där (på sektionen där bengalen landade)... det är för jävligt. Fotboll ska vara något roligt och det var en fantastisk inramning på den här matchen, men så förstördes den av det här. Det är obegripligt för mig, vad man tänker när man kastar en bengal så.

ANNONS

Olsson fortsätter:

- Det här är något som i längden är direkt farligt för supporterkulturen. När sånt här händer så fattar jag att folk, och jag gör det också, funderar på om dottern ska komma och titta på matchen. Det vill man kanske inte när sånt här händer. 

Nyförvärvet Erik Johansson: 

- Jag tycker att det är katastrof att man får in bengaler på en sittplatsläktare. Det hände en gång när jag spelade i Köpenhamn också, då var det någon som kastade in på en sittplatsläktare. Det finns ju barn där. Så det är bara för dåligt. 

Publicerad 2018-09-02 kl 19:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto