POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Dimitriadis har tagit startplats - som mittback: "Det har varit en utmaning"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Inför säsongen hoppades mittfältaren Panos Dimitriadis att han kunde ta en startplats.
Det har AIK-spelaren också gjort – fast i försvaret.
- Jag trivs att visa vad jag kan och hjälpa laget att nå sina mål, säger 33-åringen.

AIK kommer under lördagen att ställas mot Örebro i den fjärde omgången i slutet av årets allsvenska. Då kommer antagligen Panajotis Dimitriadis att spela i försvaret för AIK. 33-åringen har spelat från start i 20 av AIK:s seriematcher under året

- Först och främst kommer det inte bli en enkel match. Det kommer bli en tuff match, vi möter ett lag som gillar att spela boll och gör det bra. Det blir en tuff match, säger Panajotis Dimitriadis.

Inför säsongen menade Dimitriadis att han satsade på att ta en startplats i AIK under året. Förra säsongen blev det, efter återkomsten till AIK under sommaren från Giresunspor, ungefär hälften av matcherna i allsvenskan från start. Då kom den mesta speltiden som mittfältare, men nu har Panajotis som sagt varit ordinarie i backlinjen för AIK.

- Först och främst är det alltid skönt att få speltid. Målet var att spela och spela så mycket jag kan och göra det så bra som möjligt. Jag tycker det har varit bra. Det har varit lite olika positioner, allt från mittback till högerback. Men de gånger jag får speltid försöker jag alltid ge hundra och visa det jag kan vara. Jag tycker jag varje gång jag gått ut på planen försökt göra hundra procent och även förbereda mig på bästa sätt, säger han.

- Det har varit en utmaning, absolut. Samtidigt kul att testa att bli högerback som jag har blivit omskolad till. Men jag trivs ändå, jag trivs på planen och jag trivs att visa vad jag kan och hjälpa laget att nå sina mål och vinna matcher. 

Samtidigt som han trivs i den nya rollen menar han att det har varit en utmaning i mänger av situationer på planen, där han får tänka annorlunda i både defensiven och offensiven.

- Som sagt, det är mycket att tänka, det är kanske inte mycket som flyter på automatiskt i början, som det är när man spelar i en position man är van vid. Men det är en utmaning som jag mer än gärna har velat ta och känner också att jag trivs i en sådan utmaning. Utöver det handlar det också om att prestera och det är väl det viktigaste. Det är en del bra saker som jag kan känna att jag har utvecklat och blivit bättre och att jag tar för mig mer på positionen och så finns det saker och ting som jag kan finslipa och försöka påminna mig själv om att det är viktiga detaljer så att man grabbar tag ordentligt, säger Dimitriadis.

AIK:s möte med Örebro visas på C More Fotboll och cmore.se med start 15.50 på lördagen.

Publicerad 2019-10-05 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå